PICĂTURA DE OTRAVĂ: Sebastian Ghiţă s-a ascuns, cel mai probabil, la balamuc!


Mai iese Ghiţă seara pe la o portiţă şi mai bagă nişte strâmbe. Iar poporul care stă cu gura căscată la România TV înghite toate balivernele acestuia.

Sigur că Sebastian Ghiţă nu este proprietarul postului. Este doar un bun prieten al jurnaliştilor de acolo. Şi al lui Victor Ponta. Să nu uităm acest mic amănunt. Naţionaliştii vopsiţi de la PRU au defilat, de altfel, toată campania electorală cu lozinca Victor Ponta – premier. Nu au intrat în Parlament, dar asta nu înseamnă că nu sunt şi acum cu gura mare.
De această dată, fugarul Ghiţă a spus că toate dosarele patronilor din presa românească sunt măsluite. Adică sunt puse acolo tot felul de chestii inventate. Anume pentru a-i condamna pe aceşti mari campioni de opinie şi deontologi ai neamului. Ghiţă a dat două exemple. Nu trei, cum ar fi fost normal. El i-a băgat la înaintare pe Dan Voiculescu şi pe Adrian Sârbu. Şi mai interesant este că nimeni altul decât Traian Băsescu i-ar fi spus că are înregistrări cu felul în care s-a plănuit şi organizat închiderea lui Dan Voiculescu.
Chiar îmi închipui cum, între două întâlniri cu Laura Kovesi în reşedinţele conspirative ale SRI, Sebastian Ghiţă era chemat la un suc de Traian Băsescu. Neavând altceva mai bun de făcut, Băsescu numai ce-l vedea pe Ghiţă şi se punea degrabă pe confesiuni. Şi ce altceva mai interesant putea să-i zică lui Ghiţă decât cum s-a pus la cale condamnarea lui Dan Voiculescu.
Nu ştiu ce ar putea să mai spună Sebastian Ghiţă pentru a ajunge cu toţii la concluzia că individul fabulează la maximum, având urgentă nevoie de un control psihiatric.
Dar cine lipseşte de pe lista scurtă a lui Ghiţă de patroni de media cărora procurorii cei răi le-au confecţionat dosare? Marele absent e Dan Diaconescu. Patron al unui post de televiziune şi fondator al unui partid cu o ascensiune fulminantă şi cu o prăbuşire aşişderea, DD a fost băgat în puşcărie pentru o acuzaţie de şantaj. A luat o condamnare de cinci ani şi jumătate, plus alţi câţiva ani de interzicere a practicării profesiei. Astfel că DD a avut parte de două exclusivităţi: singurul jurnalist care a adus în Parlament un partid, fie el şi populist-naţionalist, şi singurul om de presă condamnat în aşa hal pentru şantaj. În rest, în mass-media autohtonă sunt numai sfinţi. Adevărate uşi de biserică! Profesionişti pentru care moralitatea, onoarea şi buna cuviinţă sunt întotdeauna pe primul plan.
De acest caz, Ghiţă nu a auzit. Sau nu a avut cine să-i spună. Sau, mai degrabă, nu a avut cine să-i dicteze.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s