PICĂTURA DE OTRAVĂ: De ce nu sunt românii topiți după Dragnea, Iohannis, Băsescu și alții ca ei?


Să ne concentrăm puțin asupra câtorva numere. Nu e vorba de magie, ci de o socoteală cât se poate de clară.

Din 100 de români cu drept de vot, 18 au pus ștampila pe listele PSD. Alți 22 au preferat alte partide. Iar 60 le-au spus un NU hotărât tuturor.
Chiar și criticii cei mai înverșunați ai social-democraților nu neagă că aceștia au un program de guvernare foarte ambițios, cu obiective sociale care vizează milioane de români. Sunt programate creșteri semnificative de salarii și de pensii, reduceri de taxe sau chiar dispariția unora, menținerea unui ritm ridicat de creștere economică, facități pentru mediul de afaceri autohton, încurajarea producătorilor români de alimente. Mai sunt și alte prevederi asemănătoare, dar nu e cazul să ne transformăm noi aici în propagandiști ai PSD.
Așa că tot ce le-a mai rămas de făcut liderilor Opoziției a fost să susțină că programul PSD este fantezist și imposibil de pus în aplicare, nefiind bazat pe calcule corecte.
Realitatea cu care ne vom confrunta în anii următori ne va arăta cine a avut dreptate. Prea mulți români sunt săraci și se simt lăsați de izbeliște în propria lor țară pentru ca să nu fi optat pentru cei care oferă mai mult. Păcat, spun încă o dată, că la acest târg de oferte nu a avut ocazia să participe și domnul Dan Diaconescu. Ar fi fost singurul care ar fi putut să-i întreacă pe pesediști. Dar băieții au avut grijă să-i închidă gura pentru multă vreme, după ce au băgat de seamă că nu e de glumit cu populismul pe aceste meleaguri. Cine știe ce ar fi putut să se întâmple!
Ei bine, ceea ce ar trebui să ne neliniștească puțin înainte de cheful tradițional de Revelion e faptul că promisiunile PSD sunt egale cu zero pentru 82 de români dintr-o sută. Nu mă aventurez într-o analiză sofisticată. Dar ceva se vede de la o poștă. Orice ar scrie prin hârtiile de la partide, românii au o problemă cu politicienii. Pe care-i văd cam așa cum sunt: lacomi, preocupați de bunăstarea lor și a clanurilor pe care le patronează, combinați cu tot felul de interese străine, fără coloană vertebrală când vine vorba de interesele României, fără frică de Dumnezeu, fără respect pentru tradiția și istoria acestui neam.
Dacă nu ar fi fost așa, oamenii s-ar fi năpustit la urne pentru a vota candidații PSD. Ruptura dintre poporul român și politicieni ar trebui să-i provoace mai multe insomnii lui Dragnea decât meciurile cu Iohannis.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s