PICĂTURA DE OTRAVĂ – Uite ce pățiți dacă votați: Iohannis nu vrea și Dragnea nu poate!


Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. Doamna Sevil Shhaideh rămâne la Constanța. Decizia șefului statului era ușor de anticipat. Presa a scris că domnul Akram Shhaideh, care a fost angajat al regimului de la Damasc în perioada 1988-2010, a făcut în 2012 o serie de declarații scandaloase. Soțul doamnei Sevil Shhaideh, care s-a stabilit în România în 2010, a afirmat, în 2012, după izbucnirea războiului civil din Siria, că în țara sa nu se întâmplă nimic și că mișcarea Hezbollah luptă, alături de trupele guvernamentale, pentru apărarea independenței Siriei.

Doar că Hezbollah este considerată o organizație teroristă de SUA și UE. Iar președintele Bashar al-Assad este acuzat de puterile occidentale de comiterea unor crime de război soldate cu sute de mii de morți.
Să ne întoarcem la Cotroceni. Declarația sefului statului a reprezentat o perfectă bătaie de joc la adresa electoratului. Asta pentru că domnul Iohannis nu a invocat niciun argument în favoarea deciziei sale. A cumpănit bine și atât. Restul e secret. Nu a spus nici măcar că e vorba de siguranța națională.
Vedem, încă o dată, că avem o Constituție vai de capul ei. Unde suntem acum? Președintele desemnează un candidat la funcția de prim-ministru după consultări cu partidele parlamentare. Domnul Iohannis nu poate fi suspendat pentru că își exercită cu scrupulozitate atribuțiile constituționale.
PSD poate menține propunerea, dacă domnul Dragnea își respectă cuvântul, iar domnul Iohannis o poate respinge din nou. Nu există o limită de timp pentru acest joc. Șeful statului nu este obligat de Constituție să se pronunțe într-un anumit interval de timp și nu se menționează nicăieri câte propuneri poate respinge. Teoretic, oricâte. Păi e normal să ne jucăm așa?
Într-o țară normală la cap, președintele n-ar fi trebuit să aibă nimic de a face cu desemnarea premierului. Acesta ar fi trebuit să fie un atribuit exclusiv al Parlamentului.
Ne-am amuzat când am auzit că țara ar putea fi condusă tot de Guvernul Cioloș încă o bună bucată de vreme. Și totuși e perfect posibil!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s