PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum am scăpat noi de comunism în trei zile


Bine, n-am scăpat chiar de comunism! Pentru că acesta era, potrivit teoriei marxiste, o lume ideală. Noi aveam doar socialism. Comunismul era departe.

În 21 decembrie 1989 erau aproape patru milioane de membri PCR. Plus alte câteva milioane de uteciști. Dar mai aveam și sute de mii de turnători la Secu.
Pe 22 decembrie 1989, spre seară, mai existau doar doi comuniști: Nicolae și Elena Ceaușescu. Iar pe 25 decembrie, nici aceștia nu mai erau.
După viteza cu care s-au desfășurat evenimentele, nu poți ajunge decât la concluzia că România era o țară de parveniți și de învârtiți. Comuniștii mai mari și mai mici au devenit instantaneu apostoli ai democrației. Cei mai isteți dintre ei, securiștii adică, s-au pus pe treabă. A se citi pe îmbogățit. Rețelele de informatori au devenit rețele de colaboratori pe drumul construirii societății capitaliste multilateral dezvoltate. Nomenclaturiștii s-au înghesuit în jurul lui Ion Iliescu. Printr-un decret al CFSN, tovarășii au devenit domni. Pulpe de pui uriașe, evident tratate cu tot felul de chimicale, au invadat piața. Cică erau un cadou din partea Armatei americane. Ca să le arate românilor cum își bătea Ceașcă joc de ei.
Cei doi ultimi comuniști visau că poporul îi susține. Că masele vor veni să-i elibereze. Doar că masele aveau altă treabă. Erau ocupate cu porcul. Iar dacă s-a putut să primească și un cadou suplimentar, cu atât mai bine. Nu la fiecare Crăciun te poți trezi cu o asemenea pleașcă: cadavrul șefului statului ca desert, după sarmale, piftie și cozonac. Toate udate corespunzător cu vin și țuică.
Dacă e să ne luăm după Iliescu, Ceaușescu întinase nobilele idealuri ale comunismului. Noroc cu el că a apărut călare pe un cal alb și ne-a scos din rahat. În ce ne-a băgat vedem cu toții. Dacă va mai fi suficient timp, sperăm să-l băgăm și noi pe el undeva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s