PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cine au fost regizorii complotului din decembrie 1989?


Teoriile astea cu lovitura de stat din Decembrie organizată și coordonată de serviciile secrete din Rusia și Ungaria au, totuși, ceva cam din cale afară de curios ca să fie o pură întâmplare.

În afară de faptul că seamănă ca două picături cu ceea ce a spus public Nicolae Ceaușescu în discursul televizat din 20 decembrie 1989. Sunt, aceste teorii, un soi de reabilitare postumă a lui Ceaușescu.
Despre ce e vorba? Mișcările de protest împotriva regimului Ceaușescu au fost inițiate, la Timișoara, de un pastor care era agent maghiar. Tokes era pe statele de plata ale serviciilor de la Budapesta și dădea interviuri în care denigra binefacerile socialismului ceaușist. Cei care au ieșit în stradă în apărarea lui au fost huligani, iredentiști și fasciști. Aceasta a fost scânteia! Bașca vreo 2.000 de autoturisme cu numere rusești, pline cu băieți atletici, care mișunau prin zonă, spărgeau vitrine și deschideau focul împotriva unităților militare. Culmea provocării și a complotului a fost atinsă atunci când zeci de agenți străini trimiși de Budapesta, echipați cu icoane și lumânări, spuneau rugăciuni pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, obligându-l pe Mihai Chițac să ordone deschiderea focului. După care acești trădători nerușinați au fost aduși la crematoriul Cenușa, arși și aruncați la canal, ca să nu afle KGB-ul unde sunt.
Rețineți și faptul că Nicolae Ceaușescu vorbea despre provocatori, huligani, elemente declasate, fasciști și agenți străini pe 20 decembrie 1989. Atunci când toată Timișoara era în stradă. Vă dați seama cum se vedeau aberațiile rostite de Ceaușescu acolo unde militarii, milițienii și securiștii omorâseră atâția oameni.
La București a fost cam la fel. Militarii au tras în aer, securiștii erau neînarmați, iar protestatarii din Piața Universității cădeau secerați de lunetiștii ruși, cocoțați pe clădirile înalte din zonă. Plus alte vreo 3.000 de mașini cu agenți care dădeau târcoale.
Și atunci ce a fost în decembrie 1980? A fost, în primul rând, o operațiune de intoxicare de proporții uriașe a lui Ceaușescu, împins să ia decizii greșite. Utilizarea muniției de război a fost impusă de Ceaușescu după ce a fost informat că e vorba de o intervenție străină, menită să destabilizeze și să distrugă unitatea statului. Încercarea sa de a dialoga cu protestatarii din Piața Universității a fost zădărnicită de aceia care se temeau că astfel el ar putea afla adevărul. Organizarea mitingului din Piața Palatului, din 21 decembrie, s-a făcut după ce Ceaușescu a fost asigurat că totul e sub control.
Ceaușescu a realizat pe deplin dimensiunea complotului în dimineața zilei de 22 decembrie 1989, când îl face trădător pe Milea. Numai că Milea condusese personal represiunea de peste noapte din Piața Universității, soldată cu 48 de morți. Doar nu își imaginează cineva că Nicolae Ceaușescu l-a numit trădător pe Milea pentru că-i executase ordinele.
Sigur că aceia care au regizat evenimentele de la Timișoara și București n-au plecat acasă după fuga lui Ceaușescu. Ci și-au continuat planul, instalându-și marionetele în funcții-cheie din stat. La 22 decembrie 1989 scăpaseră de un nenorocit, singurul care stătea în calea planurilor lor de îmbogățire nerușinată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s