PICĂTURA DE OTRAVĂ: Să avem puțintică răbdare cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh


Domnul Liviu Dragnea, proaspăt președinte al Camerei Deputaților, ne-a liniștit de tot. Doamna Sevil Shhaideh va lucra la Guvern cât o țin puterile. După care va veni el, neobositul Liviu Dragnea, să o schimbe.

Sigur că lucrurile s-ar mai putea întâmpla și altfel. Doamna Shhaideh să nu aibă vreme să obosească în fruntea Guvernului, pentru că nu va fi nominalizată niciodată de președintele Iohannis. Sau domnul Dragnea s-ar putea, mai degrabă, să ajungă la închisoare. Dacă va fi condamnat în al doilea proces al său, aflat în plină desfășurare. Și unde vinovăția domnului Dragnea este evidentă. A folosit la sediul PSD Teleorman două femei care erau angajate, în acte, la o direcție județeană. Având deja o condamnare cu suspendare, a doua va fi obligatoriu cu executare.
În privința doamnei Shhaideh, dânsa are un CV profesional impresionant. După cum la fel de adevărat este și că e o apropiată a domnului Dragnea, e căsătorită cu un sirian și este de religie musulmană. A fost aleasă de liderul PSD pentru funcția de prim-ministru pentru că nu ar îndrăzni niciodată să-l contrazică. Domnul Dragnea ar avea controlul total al Executivului. Ceea ce nu ar fi atât de clar cu Dâncu sau Teodorovici la butoane. Nu religia musulmană e o problemă, ci faptul că trăim într-o țară unde creștinii reprezintă în jur de 90% din populație. O eventuală comparație cu domnul Iohannis, minoritar etnic și religios, nu stă în picioare. Domnul Iohannis a fost ales de români în cea mai înaltă funcție în stat. Dacă nu a existat o variantă mai bună, asta e situația! Dacă doamna Shhaideh ar fi candidat la vreo primărie sau consiliu și ar fi fost aleasă, nu ar fi fost nimic de comentat.
Și mai sunt de analizat, în această ecuație, și elemente din biografia domnului Akram Shhaideh, soțul candidatei la funcția de premier. A lucrat 22 de ani ca demnitar al regimului autoritar de la Damasc. A venit în România cu doar câteva luni înainte de izbucnirea războiului civil în țara sa. Din dragoste, desigur. Dar în România, ce să vezi, a rămas un propagandist al dictatorului Bashar al-Assad. În interviuri acordate presei siriene, dar și pe rețelele sociale, s-a exprimat clar în favoarea lui Assad, sprijinit de Rusia, de Iran și de mișcarea Hezbollah, considerată teroristă de comunitatea internațională.
Problema nu este că domnul Akram Shhaideh are astfel de opinii. Trăim într-o democrație și opiniile nu pot fi cenzurate. Dar România face parte din NATO și UE și are atitudini internaționale apropiate de acelea ale aliaților săi. Iar doamna Shhaideh ar urma să facă parte din CSAT. Nu credeți că e normal ca șeful statului să afle chiar de la doamna Shhaideh dacă aceasta se află pe poziții contrare acelora exprimate de soțul ei și dacă ea, musulmană fiind, poate reprezenta interesele unui popor majoritar creștin? Să avem puțintică răbdare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s