PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cu sau fără Dragnea la Palatul Victoria, tot în rahat suntem!


Haideţi că distracţia nu s-a terminat pe 11 decembrie. Mai avem câteva reprize.

Preşedintele Klaus Iohannis tocmai a declarat, la Palatul Cotroceni, că criteriile de integritate sunt bătute în cuie când vine vorba de desemnarea prim-ministrului. Domnia-sa zice că le-a enunţat înainte de alegeri, tocmai ca să nu avem vorbe.
Pentru cine nu ştie, domnul Iohannis a anunţat că nu va nominaliza drept candidat la funcţia de premier o persoană condamnată definitiv. Întâmplător sau nu, în această situaţie se află tocmai domnul Liviu Dragnea, preşedintele PSD.
Social-democraţii au înregistrat o victorie zdrobitoare în alegeri, cu 45 la sută din voturi. PNL, partidul aflat pe locul al doilea, se află la o distanţă astronomică (20 la sută).
Sigur că pesediştii, de la mic la mare, invocând votul popular, îl vor pe şeful lor la Palatul Victoria. Până la urmă, contribuţia domnului Dragnea la triumful PSD nu e deloc minoră. El a fost artizanul programului electoral, bazat pe promisiuni fanteziste, şi a coordonat activitatea în teritoriu. Şi acum, când să-şi ia recompensa, se trezeşte un isteţ, pe numele său Klaus Iohannis, să-i pună beţe în roate.
Din nefericire pentru domnul Liviu Dragnea, avem o Constituţie şi avem legi în vigoare, care-l cam împiedică să se bucure pe deplin.
Constituţia e vai de capul ei. Dar nu am fost în stare să facem alta mai bună. Nici măcar una în care să definim căsătoria drept uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie. Conform Constituţiei, şeful statului nominalizează candidatul la funcţia de premier, după consultări cu partidele. Sau cu un singur partid, dacă acesta deţine majoritatea absolută în Parlament. Nu scrie nicăieri că preşedintele trebuie să primească un nume de candidat de la partide. Aşa că ideea că el ar putea fi suspendat pentru că nu este de acord cu formula Dragnea-premier e aberantă. Nu are nicio bază. Învingătorii în alegeri au dreptul să formeze Guvernul. Dar nu să nominalizeze premierul. Bineînţeles că ar fi normal ca nominalizarea, dezbaterile şi votul să se facă în Parlament, fără niciun amestec al preşedintelui. Doar că nu suntem în această situaţie.
Sigur că toată povestea asta e o glumiţă amuzantă înainte de Crăciun. Pesediştii vor să-şi facă un cadou frumos, pe care ei cred că-l merită, dar Moş Crăciun Iohannis zice că le dă orice jucărie, dar nu pe aia după care plâng ei. Şi dacă nu va fi Dragnea premier, ci vreun alt lider PSD, care va fi chestia? Oricum, nu se vor ţine de promisiuni. Oricum, vor continua să lupte pentru a pune botniţă Justiţiei, că doar pentru asta s-au agitat atât. Şi oricum nu vor aduce înapoi ceea ce s-a furat, cu complicitatea lor, vreme de 27 de ani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s