PICĂTURA DE OTRAVĂ: Povestea porcului, în varianta modernă


Sunt multe știri picante în fiecare zi care merită să fie comentate. Dar astăzi ne oprim la una publicată în cotidianul Libertatea.

Știrea este despre un furt. Victima este părintele călugăr de la mănăstirea de maici Pasărea, aflată la 29 de kilometri de București.
Când părintele slujea la biserică, un hoț a intrat în chilia sa și a furat obiecte de cult prețioase, documente și (atenție!) 100.000 de euro ascunși sub saltea.
Hoțul e hoț și e treaba Poliției să-l găsească și a judecătorilor să-l condamne. Dar ne întrebăm și noi ca proștii cum e posibil ca un călugăr (fie el și preot și duhovnic) să aibă 100.000 de euro sub saltea? În cât timp o fi strâns el bănuții ăștia? Și cum? Dacă banii proveneau din vreo moștenire de familie, atunci de ce să-i ascunzi sub saltea și să nu-i depui la bancă? Că la vreo sursă generatoare de atâția bani din interiorul mănăstirii nici nu vrem să ne gândim.
Oare cum se ruga părintele în chilie cu bănetul sub nas? Mai ales că un călugăr depune un jurământ de sărăcie și nu este interesat de bunurile lumești. Fiindcă adevărata plată pentru faptele noastre e în ceruri, nu-i așa? Oare mai sunt mulți preoți care țin grămezi de euro ascunși prin casă? Întrebăm, nu dăm cu parul!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s