PICĂTURA DE OTRAVĂ: Viitorul Parlament are toate șansele să semene ca două picături de apă cu actualul


După ce ieri ne-am lămurit cum e cu Unirea din capul lui Băsescu, absolut asemănătoarea cu aceea imaginată de Vladimir Jirinovski și perfect utopică, astăzi e cazul să ridicăm vălul și de pe alegerile din 11 decembrie.

Alegeri despre care cred că au auzit destul de puțini români, majoritatea nefiind interesați de acest spectacol pus în scenă amume pentru a-i premia pe repetenți.
Mișcarea civică Inițiativa România a lansat site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro, un ghid al alegătorului, care arată că printre cei 746 de candidați cu șanse de a intra în Parlament se află 352 de persoane penale, incompatibile, inamici ai statului de drept.
Culmea este că, pe fundalul unei așa-zise reforme și primeniri a listelor, cu care ni s-au tot împuiat capul, găsim trei partide care au peste 50 % din candidații eligibili în categoria penali, incompatibili și inamici ai statului de drept. Clasamentul este condus detașat de ALDE (cu 71 % candidați eligibili dubioși), urmat, îndeaproape, de PMP (67 %) și PSD (52 %). Nici liberalii nu stau rău, având 38 % din candidații eligibili pe lista rușinii.
Acum ați înțeles? Una vorbim și alta fumăm. Când sunt întrebați pe la toczoaie despre liste, catindații le bagă pe alea cu „75 % din propunerile noastre sunt oameni noi, 50 % sunt femei, 35 % sunt tineri”. Și ce folos, cât timp pe locurile eligibile sunt tot ei, ăia de care ne-am săturat de-un veac? Votul pe liste e perfect pentru șmecheria asta. Ai, să zicem, 10 pe o listă. Șapte sunt noi-nouți, iar trei sunt șmecherii care trag sforile. Numai că în Parlament vor ajunge doar cei trei, plasați în fruntea listei. Mai ales că acum electoratul e tentat să voteze partidul, fără a da atenție numelor înșirate acolo.
Să vedeți distracția naibii în viitorul Parlament!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s