PICĂTURA DE OTRAVĂ: Orgoliul politicienilor autohtoni, penali sau nu, e infinit


Politicienii cu probleme penale au sărit ca arși când au aflat că nu vor fi invitați de președintele Klaus Iohannis la parada militară și la recepția organizate de Ziua Națională.

Dragnea zice că Iohannis face o mare greșeală. Că Ziua Națională nu e ziua lui și că toți românii au dreptul să se bucure de această sărbătoare. Tăriceanu spune că nu mai poate de lipsa acestei invitații, dar chiar și numai din această atitudine se vede cât e de afectat. Băsescu susține că Iohannis își cam face de cap neinvitându-l la ceremonii pe al doilea om în stat, adică pe Tăriceanu, președintele Senatului.
Întâi de toate, trebuie să stabilim cine organizează aceste ceremonii de 1 Decembrie. În privința recepției de la Palatul Cotroceni nu sunt dubii. Iohannis e maestru de ceremonii. Iar el nu vrea să dea mâna cu penalii, într-un astfel de moment festiv.
Cât despre parada militară de la Arcul de Triumf, nimeni nu-i împiedică pe politicieni să vină acolo. Numai că ei vor în față. Să facă frumos la camerele TV. Să fie văzuți de toată țara. Că doar suntem în campanie electorală.
Uite ce le sugerez eu, dacă au sânge în instalație. Când Iohannis face recepție la Cotroceni, să trântească și ei una, la Palatul Parlamentului. Bani de protocol se găsesc, spațiul nu e o problemă, o recepție paralelă ar fi o sfidare frumoasă.
Iar la Arcul de Triumf să meargă ca muritori de rând, însoțiți de activiști și susținători, că nu le cade rangul. Așa vom vedea și noi cât sunt de populari.
De ce sunt ei, politicienii penali, atât de afectați dacă Iohannis comite greșeli care pot fi atribuite cu ușurință și PNL? Asta, pe o logică normală, ar însemna mai multe voturi pentru PSD, ALDE și PMP pe 11 decembrie. Nu e de bine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s