PICĂTURA DE OTRAVĂ: România e țara celor care ne umilesc și ne jecmănesc. Până când?


Ce vedem cu toții în fiecare zi? Cum instituțiile statului își bat joc într-o veselie de contribuabili. Fără nicio apăsare.
De exemplu, jurnalistul Dorin Chioțea a fotografiat o coadă-mamut, de sute de persoane, la Direcţia de Înmatriculări Auto de pe șoseaua Pipera. Oamenii stau la coadă de la ora unu noaptea. Exact ca pe vremea lui Ceaușescu. Doar că atunci bătălia se ducea pentru 2-3 kilograme de carne, împănată bine cu oase și grăsime.
Un alt episod din acest serial fără sfârșit s-a petrecut la sediul ANAF din Sectorul 3. O femeie în scaun cu rotile a venit să-și rezolve niște probleme. Dar…surpriză. Instituția nu are rampă pentru persoanele cu dizabilități. Ce dacă există o lege în acest sens? Ea nu se respectă tocmai de cei ce sunt plătiți anume pentru a-i vâna pe cei care nu-și achită obligațiile față de stat. Femeia a stat zeci de minute în frig, pentru că nesimțiții care lucrează acolo nu și-au deranjat fundurile de pe scaune pentru a o ajuta, dacă tot nu există rampă. Întrebați de jurnaliști, șefii de la ANAF-ul central au răspuns, senini, că se va construi o rampă.
Cel mai revoltător este că astfel de situații nu au drept consecință niciun fel de sancțiuni. Și aici e vorba de întâmplări semnalate de jurnaliști, care au fost pe fază. Câte astfel de situații nu rămân, însă, anonime? Cum să ai respect pentru un stat care te umilește nonstop? Plătim o groază de taxe și impozite, dar, când avem o nevoie, suntem tratați ca niște pomanagii de indivizi care trăiesc, de fapt, din banii noștri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s