PICĂTURA DE OTRAVĂ: Un exemplu de cum îşi bat liberalii singuri cuie în talpă


Constituţia României prevede, la articolul 48, alineatul 1, că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături în favoarea revizuirii articolului constituţional menţionat, în sensul definirii căsătoriei ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Iniţiativa este sprijinită de toate bisericile creştine din România şi a ajuns în Parlament, după ce a obţinut şi un aviz din partea Curţii Constituţionale.
Am mai scris despre acest subiect, dar acum am revenit din cauza poziţionării cel puţin ciudate în această problemă a doamnei Adriana Săftoiu, un important lider al PNL şi care candidează la Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.
Doamna Adriana Săftoiu a precizat că s-a abţinut la votul dat în Biroul Politic Național în ceea ce privește susţinerea refrendumului propus de Coaliţia pentru Familie.
Explicaţia dată de prim-vicepreşedintele PNL este superficială şi nu stă deloc în picioare.
”Azi, am întrebat dacă eu cu fiul meu suntem o familie. Şi dacă cumva un partid naţional liberal nu ar trebui să plece, în orice judecată despre responsabilitate publica de la dezideratul că nicio minoritate nu trebuie neglijată, doar pentru că o majoritate se pronunţă diferit. M-am abţinut la vot! Nu singura! Am fost mai mulţi, dar nu cei mai mulţi. Însă suntem voci care susţinem că, atunci cînd majoritatea decide într-un fel, obligaţia politicului este să găsească acele formule prin care să ofere protecţie şi minorităţii. Nu am niciun chef să intru acum în discuţii despre căt de veselă e familia tradiţională şi cât de fericiţi sunt copiii crescuţi în familii tradiţionale, în care urletele pot prăbuşi blocuri. Mă limitez să spun doar atât: orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ”, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.
Iniţiativa de revizuire a Constituţiei nu se referă decât la definiţia căsătoriei. Este evident că doamna Săftoiu poate constitui o familie împreună cu fiul său. Iar problema în discuţie nu are nicio legătură cu neglijarea drepturilor unor minorităţi. Majoritatea românilor se opune încheierii unor căsătorii între persoane de acelaşi sex. Atât. Ce drepturi li se încalcă homosexualilor? Cât despre faptul că în familiile tradiţionale există, adesea, conflicte şi copiii nu se bucură de atenţia şi educaţia cuvenite, acest lucru are de a face cu sărăcia, consumul de alcool şi promiscuitatea morală în care se trăieşte în unele familii. Dar nu este nicidecum un argument în favoarea unor familii în care e greu să spui cine e tata şi cine e mama. Nu văd de ce, în astfel de familii, care există deja în Occident, nu pot apărea scandaluri, consum de droguri şi de alcool, sărăcie, toate acestea însoţite de neglijarea copiilor.
PSD, PNL şi USR s-au pronunţat deja în favoarea unui referendum, care să se ţină în primăvara viitoare, pe tema definirii căsătoriei ca uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie.
E bine să reţinem că doamna Adriana Săftoiu, care deschide lista PNL pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti, se opune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s