PICĂTURA DE OTRAVĂ: Jandarmii și-au arătat mușchii la o oră nepotrivită


Una din problemele Jandarmeriei Române e că se dă invincibilă în fața unor manifestanți pașnici și se face de cacao atunci când se confruntă cu tipi puși cu adevărat pe rele.

Încă de ieri dimineață am aflat cât de periculoși sunt huliganii polonezi. Vor veni vreo 4.000, ni s-a spus, din care minimum o mie sunt distrugători. Fac prăpăd pe unde calcă. Și uite așa ne-am trezit cu toți jandarmii bucureșteni supraveghiindu-i strict pe ultrașii polonezi. O victorie de etapă a fost imediat mediatizată corespunzător. Jandarmii au snopit în bătaie câțiva polonezi care se cafteau între ei într-un local din Centrul Vechi. Vă dați seama ce eficienți sunt, ne-am zis cu toții, dacă polonezii nu-și pot trage pumni nici măcar între ei.
Pe la 6 seară, trecătorii au putut vedea o adevărată scenă de film la statuile de la Universitate. Sute de jandarmi, în ținută de luptă completă, plus multe microbuze speciale, înconjuraseră un grup de vreo sută de suporteri polonezi amărâți, care trebuie că se simțeau ca la război.
Mai bine de atât nu avea cum să fie. Totul era sub control. Jandarmii erau călare pe situație.
Dar… Ceea ce nu au putut intui jandarmii (era și greu) e că pe Arena Națională urma să se desfășoare, de la ora 21.45, meciul România – Polonia. Culmea e că suporterii polonezi chiar pentru asta veniseră la București. Evenimentele din tribune ne-au demonstrat cam cât de capabili sunt jandarmii. Cam deloc! Petarde aruncate în prostie în teren, torțe, fumigene și alte alea. Ce mai, un arsenal întreg care ar fi putut determina un arbitru mai puțin drăguț să suspende partida. Întrebăm și noi degeaba: cine răspunde pentru controlul corporal superficial de la intrarea pe stadion? Și cum de s-au putut arunca petarde fără ca jandarmii să nu intervină în forță în zonele respective din tribune? Dar dacă în locul petardelor ar fi fost altceva, mai periculos? A-ți face treaba corect înseamnă să elimini orice pericol. Ceea ce aseară nu s-a întâmplat.
Specific românesc e și faptul că nimeni nu-și asumă răspunderea. E, s-a întâmplat, acum ce să facem, să-i ardem pe bieții jandarmi? Pe bieții jandarmi nu, dar șefii lor ar merita, poate, măcar să fie trași de urechi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s