PICĂTURA DE OTRAVĂ: Pentru pensionari nu sunt niciodată bani!


Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, susține că creșterea punctului de pensie la 45 % din salariul mediu brut, de la 32 %, cât este în prezent, ar fi o catastrofă de proporții neimaginabile. Pentru bietul buget, desigur, nu pentru pensionari.

Dumitru spune că, la anul, s-ar adăuga un deficit de 23 de miliarde de lei din pensii, acestea neputându-se susține nici acum din contribuții.
Afirmațiile președintelui Consiliului Fiscal vin într-un context în care Senatul a aprobat tacit un proiect de lege care prevede creșterea în două trepte a punctului de pensie în 2017, până la valoarea de 45 % din salariul mediu brut.
Dumitru cel bun la aritmetică susține că, în condițiile creșterii salariului mediu în 2017, stimulată de avântul economic, pensionarii ar urma să primească mai mult cu 50 la sută ca acum.
Mai concret, pensia medie ar putea ajunge la 1.500 lei. Asta deși chiar și astăzi coșul minim de consum pentru o persoană, care include numai necesități vitale, are valoarea de 1.700 lei.
Va să zică, creșterea pensiilor nu poate fi suportată de buget. Dar menținerea a milioane de oameni într-o stare de sărăcie exasperantă nu pare a fi deloc o chestie importantă pentru un individ ca Dumitru. Și pentru alții de teapa lui. Singura vină a pensionarilor care îndură umilințe greu de imaginat este că s-au născut când nu trebuie. Au muncit o viață pentru a construi ceea ce politicienii de azi au distrus și au vândut în doar câțiva ani. O mafie politico-securistă s-a îmbogățit cu nerușinare, cățărându-se pe cadavre și jecmănind banul public. Dacă i-a întrebat cineva, au spus că ăsta e capitalismul, nu noi am vrut asta?
Socotelile spuse în gura mare de Ionuț Dumitru le poate face oricine, dar treaba guvernanților e să acționeze în așa fel încât România să fie o țară pentru toți românii, nu numai pentru un grup de șmecheri, incompetenți, hoți și lacomi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s