PICĂTURA DE OTRAVĂ:De ce ar fi numai Ponta întruchiparea răului absolut?


Scriitorul Mircea Cărtărescu, eternul nostru candidat la Premiul Nobel pentru Literatură, este ferm convins că dl Victor Ponta nu mai are ce căuta în politică.

Dl Cărtărescu a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook, că „Victor Ponta nu mai are ce căuta în politica românească, pentru că a devenit simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România de azi. Chiar și pesediștilor ar trebui să le fie rușine de un astfel de coleg. Și să se teamă că prezența lui pe liste îi va compromite definitiv.”
Acum, ca să fim sinceri, caracterizarea făcută fostului premier de dl Cărtărescu se potrivește multor politicieni pe care îi găsim mereu în fruntea mesei. Chiar ar fi interesant să aflăm, printr-un sondaj, cine e politicianul cel mai potrivit pentru a fi desemnat „simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România de azi”. Adică, number one al României urâte. Dintr-o listă scurtă, formată din trei personaje toxice: Traian Băsescu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Nu-i așa că v-ar fi greu să alegeți?
Ei bine, vă dau o veste proastă. Toți cei menționați vor fi prezenți în viitorul Parlament. Dl Victor Ponta, în orice caz. Noi putem să credem ce vrem despre ei. Dar ar trebui să ne batem capul ceva mai mult pentru a înțelege de ce sunt ei mereu votați. Suntem de pe altă planetă dacă ne închipuim că un popor vlăguit, cinic și fără repere morale poate să genereze o clasă politică cu dragoste de țară și spirit de sacrificiu. Ei sunt ca și noi. Din păcate, și noi am ajuns să semănăm tot mai mult cu ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s