PICĂTURA DE OTRAVĂ: Băsescu pune piciorul în prag: ne unim sau ce naiba facem?


Traian Băsescu nu ne iartă în nicio zi a săptămânii. Ieri a zis că adepții unificării cu România au ajuns, în Basarabia, la 30 la sută. De la cinci la sută în urmă cu câțiva ani. Și ar putea fi chiar 50 la sută dacă ar primi asigurări că vor avea salarii ca în România. Sigur că Băsescu nu a ratat ocazia de a spune că politicienii care susțin că Unirea nu se poate realiza acum sunt un fel de dușmani ai țărișoarei noastre, niște trădători nenorociți.

Doar că ieri au avut loc alegeri prezidențiale la Chișinău. În competiție au fost nouă candidați. Pe podium s-au situat Igor Dodon – 48%, Maia Sandu 38% și Dumitru Ciubașenko (Partidul Nostru) 6%. Dintre cei nouă, unul singurul a avut o platformă unionistă, militând deschis pentru Unirea cu România. Mihai Ghimpu, căci despre el este vorba, a scos un amărât de 1,8 la sută. Ghimpu a și vrut să renunțe în favoarea Maiei Sandu, dar aceasta nu și-a asumat proiectul unionist.
Iar un sondaj recent publicat la Chișinău arată că numai 16% dintre moldoveni sunt favorabili unificării cu România.
De fapt, noi nu avem decența de a recunoaște că nu am reușit să devenim un model pentru R. Moldova și o atracție pentru cetățenii săi. În schimb, cel mai iubit politician străin la Chișinău este Vladimir Putin, nu Traian Băsescu. Sunt multe cauze pentru care lucrurile stau așa. Dar aceasta este realitatea. Chiar dacă nu ne convine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s