PICĂTURA DE OTRAVĂ: Marele Mut, călare pe Brâncuși!


„Stimați vizitatori, să păstrăm intactă moștenirea Brâncuși pentru generațiile următoare. Vã rugãm să evitați contactul cu operele!”

Inscripția asta este vizibilă pentru oricine trece prin parcul Central din Târgu Jiu.
Pentru oricine în afară de dl Klaus Iohannis. Șeful statului și-a pus colaboratorii să-i facă o poză cu el stând țeapăn pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii. Noi le zicem scaune în lipsa unui alt termen. Dar ele sunt parte a operei lui Brâncuși, fiind de o valoare inestimabilă pentru cultura românească și universală.
Întotdeauna am fost curios să aflu care sunt culisele unui astfel de gest. Dar despre asta nu scrie nimeni. Vă dați seama că șeful statului nu se poate așeza oriunde și oricând. Perimetrul trebuie securizat. Vizitatorii parcului trebuie selectați. Dacă se nimerea vreun pesedist pe acolo și făcea figuri? Scaunul, obligatoriu, trebuie să fi fost dezinfectat. Presa trebuia îndepărtată printr-o manevră de diversiune, ca nu cumva să apară imagini anapoda. Panourile cu avertismente pentru vizitatori trebuiau acoperite, ca marele boss să nu le citească. Fotograful oficial trebuie să fi făcut ceva probe, pentru ca președintele să aleagă scaunul unde lumina cădea cel mai bine. Și toate astea trebuiau aranjate cu discreție, ca să nu bage cineva de seamă. Vă dați seama cât e de grea munca de sepepist?
Adevărul e că dl Iohannis merită înțelegerea noastră. S-a cam săturat să fie amabil și zâmbitor de dragul șmecherilor de la PNL, care au rărit penalii pe liste, dar i-au pus în loc pe tot felul de apropiați ai acestora. Așa că și-o fi spus că e vremea să se întoarcă la mitocănia și aroganța cu care ne obișnuise. Măcar să fie el însuși!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s