PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum ne furăm singuri căciula


Imaginația politicienilor români e infinită. Mai întâi, jurnaliștii si procurorii au băgat de seamă că sumele cheltuite de partide în campaniile electorale nu se pupă de nicio culoare cu cele intrate în conturi. Mai pe șleau spus, cheltuielile au fost mereu deșănțat de mari în comparație cu donațiile. Unele cazuri, care au putut fi documentate, au ajuns la DNA si în Justiție.

Zis și făcut! Observând ei că așa nu se mai poate, parlamentarii au adoptat o lege restrictivă. Campaniile electorale sunt acum cumplit de plictisitoare, fără afișe gigantice pe străzi, fără corturi, fără concerte, fără cadouri pentru alegători.
Dar legea e pentru fraieri. Pentru că ea se referă numai la luna de campanie. În rest, tot ce nu e interzis e permis. Cheltuielile din perioada de pre-campanie nu le socotește nimeni. Avem concerte cu cârnați, corturi și afișe la greu, mici atenții pentru alegători, botezate „ajutoare sociale”, donații pentru biserici samd.
Sigur că ar fi fost mai normal ca toate cheltuielile de promovare a partidelor, acum și în luna electorală, să fie permise și nelimitate, cu condiția să fie contabilizate și la vedere. Oare de ce se feresc politicienii și sponsorii lor din umbră tocmai de ceea ce ar fi cel mai firesc cu putință?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s