PICĂTURA DE OTRAVĂ: Uneori, preoții și scriitorii o iau razna!


Unii preoți și unii scriitori din România nu sunt chiar pe treaba lor.
Duminica trecută, un preot ortodox din Alba Iulia a tunat și a fulgerat la predică împotriva președintelui Klaus Iohannis și a premierului Dacian Cioloș. Primul dintre cei doi înalți demnitari face jocurile Germaniei, zice preotul, iar al doilea pe ale Franței. Că uite ce pățim dacă am ales un șef de stat care nu e creștin-ortodox. Ni se bagă pe gât căsătoriile homosexuale, pe filiera occidentală și a Francmasoneriei. Altfel ar fi stat lucrurile, ne sugerează slujitorul Domnului de sub a cărui sutană se zărește insigna pesedistă, dacă am fi ales la Cotroceni un ortodox de-al nostru, plagiator dovedit, implicat în mai multe procese.
Eu cred că preoții ar trebui s-o lase mai moale cu implicarea în politică, mai ales acum, în preajma alegerilor. Se poate predica învățătura creștin-ortodoxă și fără trimiteri la alte religii. Dar și, mai ales, fără a face jocuri politice. Oamenii nu sunt chiar atât de fraieri și se prind când predicile din biserică se transformă în discursuri electorale.
Pe aleea opusă, scriitorul care este veșnicul nostru candidat la premiul Nobel pentru literatură s-a trezit, ieri, într-o dispoziție mai proastă și s-a gândit să ne lase mască pe toți. Drept pentru care a trântit un text pe pagina sa de Facebook, unde se arată tare mirat de înverșunarea noastră atunci când vine vorba de căsătoriile gay. Cu ce ne deranjează, se întreabă scriitorul, dacă s-ar adopta o lege care să le permită homosexualilor să se căsătorească?
Maestre, trăim într-o țară în care peste 90 la sută dintre cetățeni aparțin unor culte creștine. Toate aceste culte au cerut, printr-o petiție semnată de trei milioane de români, redefinirea căsătoriei în textul Constituției, astfel încât aceasta să fie uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. Ce-ar fi să începem cu începutul? Și anume cu un referendum pe această temă. Dar indiferent de asta, ne-am fi așteptat la mai mult respect din partea unui mare scriitor român pentru poporul din care provine și pentru limba în care scrie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s