PICĂTURA DE OTRAVĂ: Jandarmii au picat, ieri, un test simplu de inteligență


Adevărul e că, uneori, jandarmii sunt mai proști decât s-ar cuveni. Nu că s-ar aștepta cineva ca ei, jandarmii, să exceleze la capitolul teste de inteligență, dar nici chiar așa.

Spre exemplu, ieri. După-amiază, a fost organizată o manifestație pro-unionistă pe traseul Centrul Vechi – Piața Victoriei. Jandarmi gârlă peste tot, de parcă ar fi fost programat un mare protest antiguvernamental și nu un marș pașnic.
Câteva mii de oameni au ajuns în Piața Victoriei, unde au constatat că locul unde trebuie să manifesteze e înconjurat de garduri metalice și de jandarmi. Nu le-a convenit treaba asta și au decis să se întoarcă în Piața Universității.
Și aici s-a rupt filmul. Jandarmii au blocat Calea Victoriei pe o distanță de câteva zeci de metri și nu au mai permis accesul nimănui acolo. Indiferent cã era vorba de manifestanți sau simpli trecători. Ei au invocat faptul că nu exista aprobare pentru întoarcere în Piața Universității. Așa, și ce-i cu asta? Atunci când Guvernul Ponta a fost măturat prin manifestații de stradă care au ajuns în Piața Victoriei, ce aprobări au existat?
Comportarea abuzivă a jandarmilor a dus și la confruntări directe cu manifestanții. Cinci dintre aceștia au fost luați cu forța din mulțime, duși la Poliție și amendați. Pentru ce? Pentru că au cerut ca jandarmii să permită accesul manifestanților, pe trotuare, spre Piața Universitătii.
De când au devenit jandarmii stăpânii trotuarelor? De când știu ei cine are voie și cine nu are voie să meargă pe trotuar? Și nu era vorba de persoane violente, ci de oameni „înarmați” cu drapelul tricolor și cu diverse lozinci.
Dacă jandarmii invocă legea, de ce nu o aplicã decât uneori? De ce pentru unii mumă și pentru alții ciumă?
Credem că e necesară o anchetă imparțială a evenimentelor de ieri (efectuată nu tot de făptași) care să se soldeze cu sancționarea factorilor de comandă ce au permis comportamentul abuziv al jandarmilor. Una este să aperi clădirea Guvernului și să asiguri fluența traficului și alta să interzici accesul pe trotuare spre indiferent care zonă a orașului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s