PICĂTURA DE OTRAVĂ: Pentru americani, Iliescu şi Băsescu erau totuna


Cotidianul american The New York Times publică, astăzi (http://nyti.ms/2dC1Fci), o anchetă plină de dezvăluiri despre islamiştii deţinuţi la Guantanamo şi în alte închisori secrete ale CIA, aflate în afara graniţelor SUA.

Torturile aplicate de agenţii CIA, pe lângă faptul că nu au dus la cine ştie ce dezvăluiri, i-au făcut pe unii dintre prizonieri să aibă tulburări mintale grave. Au fost bătuţi, privaţi de somn, hrăniţi cu forţa, ameninţaţi cu câini, au fost ţinuţi cu capul în apă simulându-se înecul, au fost închişi în spaţii extrem de înguste, au fost legaţi şi s-a turnat pe ei apă la aproape zero grade.
Evident că nimeni nu ar fi rezistat la asemenea orori. E clar că, de la un punct încolo, agenţii CIA ştiau că nu au ce obţine de la cei torturaţi. De aceea se poate spune că tot ce se întâmpla acolo era doar un experiment, făcut asupra unor indivizi care, în optica americanilor, îşi meritau soarta.
Culmea este că majoritatea celor anchetaţi cu brutalitate au fost în cele din urmă eliberaţi fără să fi fost vreodată acuzaţi oficial de ceva. Se estimează că cel puţin jumătate din cei 39 de prizonieri supuşi acestui tip de interogatorii au ajuns să aibă tulburări psihiatrice.
Închisorile secrete operate de CIA în străinătate s-au numit, codificat, BLACK SITES. Potrivit raportului unei comisii speciale a Congresului american, ele au fost operaţionale în perioada 2002-2008. Culmea este că închisoarea de la Bucureşti a funcţionat vreme de patru ani, România fiind pe locul întâi în lume la acest capitol. Închisoarea de la Bucureşti s-a înfiinţat pe vremea lui Iliescu, în 2003, şi treburile au continuat fără probleme şi în primul mandat al lui Băsescu, până în 2006.
Celelalte locaţii unde CIA a torturat deţinuţi islamişti au fost la: Chiang Mai (Thailanda) – 2002, Kabul (Afganistan) – 2002-2008, Stare Kiejkuty (Polonia) – 2002-2003, Vilnius (Lituania) – 2005-2006. Când am spus că România este pe primul loc, am exclus Afganistanul, ţară ocupată de americani.
Din 2006 încoace, după ce închisoarea de la Bucureşti s-a închis, s-au efectuat mai multe anchete. Una a fost la nivelul Parlamentului României şi a ajuns la concluzia că nu există niciun fel de dovezi că o astfel de închisoare a existat pe teritoriul ţării noastre. Alta a fost efectuată de o comisie a Parlamentului European, care a ajuns la o concluzie opusă. Şi o a treia anchetă, a unei comisii a Congresului de la Washington, a sugerat că astfel de locuri de detenţie au existat în mai multe ţări europene, printre care şi România.
Noi vrem să observăm doar că americanii au avut la fel de mare încredere în noi şi dacă la putere s-a aflat Ion Iliescu şi tovarăşii săi, şi dacă la Cotroceni s-a mutat Traian Băsescu cu oamenii lui. De ce? Simplu de tot: pentru că şi unul şi celălalt jucau după cum le dicta Washingtonul. Numai noi ne închipuim că între PSD şi PNL sunt mari dispute politice. Ar trebui să învăţăm de la americani!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s