PICĂTURA DE OTRAVĂ: Trafic de arme în România? Imposibil! Sau nu?


Un adevărat spectacol de sunet și lumini se desfășoară în aceste zile în România. Tema o reprezintă reportajul jurnalistului Stuart Ramsay pentru postul Sky News despre traficanții de arme din România. Ramsay susține că s-a întâlnit cu astfel de traficanți, care erau dispuși să-i vândă arme letale. Arme despre care se spune în reportaj că provin din Ucraina și ajung inclusiv în arsenalul unor organizații teroriste.

Cu o viteză remarcabilă, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că reportajul lui Ramsay e o făcătură. Așa-zișii traficanti erau niște vânători pârliți, plătiți cu câte 500 de euro, alte 1000 de euro fiind rezervate intermediarului afacerii. Mai mult decât atât, făcătura lui Ramsay ar fi chiar o scenetă, replicile traficanților fiind de fapt învățate pe de rost. După un scenariu scris, desigur, tot de Ramsay. Iar armele filmate sunt de vânătoare, posesia lor fiind permisă chiar și în pașnica noastră țară.
Evident că nu putem spune de partea cui e dreptatea. Ar fi bine să ne gãndim, dacă vrem să ajungem la propria noastră concluzie, că Ramsay a făcut o serie de reportaje în ultimii ani din zone de război, inclusiv în Siria, și e aproape imposibil să fie păcălit. Iar dacă ar fi vorba de un scenariu, acesta ar fi fost ceva mai complex. Nu ar fi arătat ca o compunere de grădiniță, cu replici stânjenitoare, personaje îmbrăcate de regizor și arme de lemn, ca nu cumva să se rănească puștii. Și treaba nu s-ar fi făcut cu niște inși care a doua zi să fie prinși de procurorii DIICOT și să declare exact ce spuseseră aceiași procurori, înainte ca ei să fie interogați. La urma urmei, la banii pe care-i are Sky News, puteau fi aduși niște români din Anglia, care să vină și să plece înapoi cu echipa de filmare, fără a le mai da nicio șansă procurorilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s