PICĂTURA DE OTRAVĂ: Țara arde și baba se piaptănă!


Avem probleme „serioase” de tot în țara asta! De exemplu, domnul Traian Băsescu, care conduce un partid devenit parlamentar peste noapte, printr-o fuziune prin absorbție, îi dă înainte cu Unirea. Astăzi s-a întâlnit în curtea PMP cu tineri din Basarabia și a ținut să le explice cum stă treaba cu Unirea. În Parlamentul de la București, zice fostul șef al statului, la orice oră se poate obține o majoritate de 80 la sută în favoarea Unirii. La Chișinău, însă, lucrurile nu stau așa de bine. Dar Unirea, precizează domnul Băsescu, ar fi atât în avantajul României, cât și în avantajul Republicii Moldova. Ar rezulta o țară cu un mare potențial agricol, al treilea din Europa, lucru extrem de important din perspectiva unei posibile viitoare crize alimentare.

Deocamdată, unioniștii reprezintă cam 25 la sută din populația Basarabiei. Propaganda rusă este foarte eficientă și nu există nicio șansă ca acest procent să crească rapid. Deci suntem în fața unei utopii. Despre ce vorbim, dacă basarabenii nu sunt interesați de Unirea cu România? Apoi nu cred că parlamentele sunt suficiente pentru a lua astfel de decizii. Ar fi nevoie și de referendumuri, iar cel de peste Prut ar avea un rexultat negativ previzibil.
Pe scurt, domnul Băsescu folosește tema Unirii pentru a-și face propagandă electorală. Vreau să-mi închipui că românii nu mai pot fi seduși de demagogia acestui personaj politic expirat.
A doua problemă la fel de „serioasă” este protocolul semnat de Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică cu Casa Regală a României, care prevede, în amănunt, ce fel de slujbe se vor ține după aducerea în tară a Reginei Ana. Vor fi slujbe ortodoxe și slujbe catolice. Botezată catolic, Regina Ana s-a măritat cu un ortodox, Regele Mihai, în ciuda opoziției Papei. Slujba de cununie s-a ținut într-o biserică ortodoxă și toate cele cinci fete au fost botezate ortodoxe.
Decizia de a se ține și slujbe ortodoxe de înmormântare la căpătâiul Reginei a fost luată de Patriarhie, la solicitarea Casei Regale. Păi dacă Patriarhia Română a decis așa, ce ascultare fac acei preoți și ce exemplu dau ei credincioșilor susținând că Regina Ana nu are dreptul la slujbe ortodoxe? Trāim într-o lume nebună de tot dacă nu acceptăm că se pot face și excepții, mai ales atunci când e vorba de o femeie care s-a cununat ortodox și și-a crescut copiii după învătura creștin-ortodoxă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s