PICĂTURA DE OTRAVĂ: SOV – produsul urât mirositor al Securităţii


Este indiscutabil că Sorin Ovidiu Vîntu a fost un om influent în anii care au urmat evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Cum înainte de 1989, SOV fusese închis, la un moment dat, pentru un delict de drept comun (delapidare), rămâne de văzut care este explicaţia ascensiunii lui fulminante de după căderea regimului Ceauşescu. De menţionat şi faptul că în anul 1983, în timp ce se afla în închisoare, Vîntu a semnat un angajament de colaborator cu fosta Securitate.

Cea mai cunoscută afacere a sa a fost Fondul Naţional de Investiţii. FNI, cu o structură de tip piramidal, a fraierit vreo 300.000 de români, care au pierdut sume substanţiale, crezând în promisiunile lui Vîntu şi ale colaboratorilor acestuia.
În toate poziţiile de conducere ale companiilor sale au fost instalaţi foşti ofiţeri de Securitate. Cred că e justificat să ne întrebăm dacă Vîntu i-a dirijat pe aceştia, sau dacă nu cumva a fost invers. Invers ar însemna că SOV a fost creaţia integrală şi prizonierul foştilor securişti, care s-au folosit de datele sale native, printre care, la loc de cinste s-au aflat lăcomia şi lipsa oricăror repere morale, pentru a jefui tot ce se putea jefui, dar fără ca aceştia să se expună direct.
Eu, unul, am serioase îndoieli şi că Vîntu ar fi în stare să-şi scrie, de unul singur, textele pe care le publică pe blog sau pe Facebook. Mai degrabă plăteşte pe cineva pentru a face treaba asta.
În tot cazul, lista celor care au acceptat să intre în tot felul de combinaţii financiare cu SOV este absolut impresionantă şi cuprinde nume mari din presă şi din politică. Banii n-au miros, iar morala este un cuvânt necunoscut de toţi aceia care s-au prefăcut că nu ştiu cine e Vîntu atunci când au luat grămezi de bani de la el.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s