PICĂTURA DE OTRAVĂ: Oare câţi politicieni tremură acum din cauza combinaţiilor cu SOV?


Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, este acum la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie. Judecătorii vor decide dacă Olteanu va fi arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi de primirea unei mite de un milion de euro.

Faptele de care este acuzat Olteanu s-ar fi petrecut în anul 2008. Pe atunci, Bogdan Olteanu deţinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era o tânără vedetă a PNL. Procurorii DNA îl acuză pe Olteanu că a primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro pentru a interveni acolo unde trebuie astfel ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării. Lucru care s-a şi întâmplat, cu semnătura premierului Călin Popescu Tăriceanu.
De fapt, SOV ar fi pus la bătaie două milioane de euro, bani care au fost împărţiţi frăţeşte de Olteanu şi Tăriceanu.
Sigur că până una-alta funcţionează prezumţia de nevinovăţie. Iar Tăriceanu nici nu poate fi anchetat fără avizul şefului statului şi încuviinţarea Parlamentului, pentru că deţine funcţia de preşedinte al Senatului. Ce-i drept, până acum DNA nici nu a solicitat nimic pentru Tăriceanu şi nu a formulat nicio acuzaţie la adresa sa.
Pe lângă bani, SOV a mai promis şi sprijin media, el fiind la acea oră proprietar al postului Realitatea TV.
Traian Băsescu spunea aseară, la B1 TV, că nu crede că Tăriceanu a luat un milion de euro. Iar dacă s-a întâmplat totuşi aşa ceva, banii au ajuns la PNL, pentru finanţarea campaniei electorale. Jurnalistul Radu Banciu, tot de la B1 TV, a spus şi el că e greu de crezut că Tăriceanu a luat un purcoi de bani de la Vîntu, pentru că e un om care a intrat cu o grămadă de bănet în politică. Mai urmau să zică, Băsescu şi Banciu, că Tăriceanu nu putea să pună botul la bani fiindcă se trage dintr-o familie de boieri.
Indiferent dacă Bogdan Olteanu va dormi la noapte acasă sau în arest, putem să ne întrebăm câte ceva. De exemplu, de ce ar fi dat Vîntu două milioane de euro pentru a controla o funcţie precum cea de guvernator al Deltei Dunării? Vîntu a fost timpul un escroc, dar nu poate fi bănuit de o prostie atât de mare încât să arunce pe fereastră două milioane de euro. Şi cum de nu ştie nimic Liviu Mihaiu de toată tărăşenia asta? Adică Vîntu a dat milioanele, Mihaiu a ajuns guvernator în Deltă şi SOV s-a mulţumit să-l felicite, fără să-i spună ce trebuie să facă. Ce frumos!
Iar dacă o parte din bani a ajuns la PNL, de ce astfel de dosare nu merg până la capăt, anchetându-se şi filierele astea care cheltuiau bani negri pentru partid? Sau acolo nu e voie? Cine pică în plasa DNA, asta e! Important e ca partidul să rămână curat şi să meargă mai departe!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s