PICĂTURA DE OTRAVĂ: Până la Turcia, ne omoară indiferența și complicitatea la rău de pe meleagurile noastre


Cred că e cazul să ne întoarcem acasă, după cele câteva zile petrecute cu ochii în curtea aliaților turci. După o lovitură de stat cam imbecilă, Sultanul a pus piciorul în prag și face curățenie. În ritmul ăsta, în curând vom avea și câteva sute, dacă nu cumva câteva mii, de condamnări la moarte. Eu, unul, nu am nicio îndoială că Erdogan nu va sfârși în patul lui.

Altele sunt problemele 100 la sută românești. Iată două dintre ele. În comuna Berevoești, câteva familii de țigani țineau în sclavie oameni pe care-i foloseau la tot felul de munci umilitoare. Noaptea, îi legau cu lanțuri ca pe vite. Procurorii au intrat pe fir și ancheta e în curs. Dar ce e specific românesc aici e că treburile astea murdare se făceau la vedere de ani buni dar nimeni nu știa nimic. Primarul nu a văzut, nu a auzit, polițiștii locali nici atât. Cât despre preotul locului, nici el, desigur, nu a aflat nimic. Ăștia nu știau nimic exact ca nemții de rând, care au aflat de lagărele de exterminare numai după ce ele au fost ocupate de ruși sau de americani. Șmecherilor din Berevoești ar fi trebuit să le fie rușine când au folosit sclavi la muncă și nu când i-au luat procurorii la scărmănat. Iar cei care nu au profitat, au fost complici prin tăcere.
A doua problemă românească este situația catastrofală din spitale, unde pacienții fie mor, fie se pricopsesc cu infecții cu bacterii ultrarezistente, care îi chinuie cu anii. Spitalele noastre publice se aseamănă cu Loteria. Șansa de a pleca acasă sănătos după o intervenție chirurgicală e de unu la câteva milioane. În schimb, probabilitatea de a veni cu o boală și a te întoarce acasă cu două-trei e aproape de 100 la sută. Tot ce ne rămâne de făcut este să ne rugăm la Dumnezeu să ne țină sănătoși cât mai multă vreme. Căci nimeni nu crede că lucrurile vor arăta vreodată altfel în spitalele noastre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s