PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nu Christoph Daum e problema fotbalului românesc


România este țara unde toată lumea se pricepe la de toate. Dar mai cu seamă la fotbal. Așa că aducerea unui neamț la Națională nu avea cum să treacă neobservată. Și netaxată. Christoph Daum i-a luat locul lui Anghel Iordănescu. Tata Puiu, cum i se mai spune, a coordonat perfect evoluția jenantă a tricolorilor de la Euro 2016. Nu am reușit să înscriem nici măcar un gol din acțiune. Și am pierdut până și în fața Albaniei. O contraperformanță greu de egalat.

Daum a antrenat echipe de club prestigioase. A obținut și ceva performanțe. A avut și un episod mai puțin glorios, în anul 2000, când a fost obligat să recunoască pasiunea sa pentru cocaină. FRF l-a angajat, se spune, pentru un salariu de câteva ori mai mare decât acela al lui Iordănescu. Dar problema noastră nu este cartea de vizită a lui Daum. Și nici angajamentele pe care acesta le ia. Ci ce poate el să facă la locul de muncă.
Dacă ar fi vorba de un club, fie el și românesc, Daum ar putea să discute cu patronul și să ceară transferarea unei liste de jucători. Dar la Națională va fi obligat să lucreze cu fotbaliștii români. Care sunt așa cum sunt. Adică vai de mama lor! Oricât de neamț ar fi Daum, el nu va putea să schimbe mentalități și comportamente aberante. De unde jucători buni într-un campionat bolnav? De unde un campionat adevărat într-o țară cu atâția și atâția patroni penali? Gândiți-vă la cel mai bun antrenor din lume și numiți-l, pentru o clipă, la Națională. Ce minuni credeți că va face? Sigur că un antrenor de un anumit calibru va refuza oferta FRF, indiferent de suma oferită. Pentru că știe că e legat de mâini și de picioare.
În concluzie, desemnarea lui Daum e anormală numai prin prisma banilor aruncați pe fereastră. Dacă tot nu ai fotbal și nu poți emite pretenții, măcar să cheltuiești mai puțin și să-ți asumi o reformă care să pornească de jos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s