PICĂTURA DE OTRAVĂ: Există medici care cred că legea le dă dreptul să nu fie oameni


Din nefericire, amărâtul despre care am scris acum două zile a murit. Pentru cei care nu știu subiectul, e vorba de un bărbat de vreo 45 de ani, externat în pijama din Spitalul Universitar de Urgență, dus de paznicii spitalului până în parcul din apropiere și abandonat acolo. Prea slăbit, omul nostru a zăcut acolo mai multe zile, în condiții greu de descris. Un trecător l-a văzut și i s-a făcut milă de el. Sigur că l-ar fi putut vedea și alți trecători. Dar și medicii spitalului, care își parcau mașinile la o distanță de doar câțiva metri. Dar s-au prefăcut că nu-l văd. Doar nu erau să-și complice existența cu un tip murdar, neîngrijit și fără o lețcaie? Ar fi fost o pierdere de vreme, nu-i așa?
Trecătorul cel bun (singurul!), i-a adus la a doua vizită haine și mâncare. Dar amărâtul era deja în stare gravă. Trecuse deja o ploaie torențială peste el. Zăcea în noroi și nu mai reușea să spună nimic coerent. S-a sunat la 112. De trei ori. După mai bine de două ore a venit Ambulanța. Muribundul a fost dus din nou la spitalul care-l aruncase în stradă. Acolo, însă, a murit rapid.
N-am fi povestit din nou toate acestea dacă un nenorocit, aflat din greșeală în funcția de director medical al Spitalului Universitar, nu ar fi susținut o imbecilitate. Și anume că medicii s-au comportat corect, fiindcă ei nu au dreptul să intervină în afara perimetrului spitalului. Asta e legea și astea sunt procedurile! Adică legea îi interzice unui medic să fie și om. Măcar un pic. Legea nu-i permite medicului să acorde primul ajutor unui bolnav pe stradă. Aceeași lege nu-i permite medicului să scoată mobilul din buzunar și să sune la 112, dacă e cazul. Legea, de fapt, nu-i dă voie medicului să se apropie de un om care nu are bani. Căci despre asta e vorba, nu-i așa?
Cazul acesta va fi mușamalizat. După câteva zile de zgomot, se va așterne tăcerea. Dar concluzia va dăinui: există medici care cred că legea le dă dreptul să nu fie oameni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s