PICĂTURA DE OTRAVĂ – Vai de noi: chiar și fără doctorat, Ponta este adorat!


După 13 ani de la obținerea frauduloasă a titlului de doctor în drept, Victor Ponta rămâne fără el. Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ieri, cu 34 de voturi pentru și o abținere, să retragă titlul de doctor al fostului premier Victor Ponta.
Să facem și o scurtă recapitulare a modului în care Ponta a obținut doctoratul. În iulie 2003, el și-a susținut, la Universitatea București, teza intitulată „Curtea Penală Internațională”. Îndrumătorul științific al lucrării a fost Adrian Năstase, pe atunci premier în funcție.
La 18 iunie 2012, ediția online a revistei Nature a publicat știrea că prim-ministrul Victor Ponta a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, „fără să pună referințe exacte”. Acuzația era formulată pe baza unor documente compilate de un whistleblower anonim. „Ponta și-a obținut doctoratul la Universitatea din București în timp ce era secretar de stat în cabinetul Adrian Năstase, care a fost și supervizorul lucrării sale de doctorat”, scrie autorul.
În total ar fi vorba de 85 de pagini copiate cuvânt cu cuvânt, conform CNATDCU.
Cum fragmentele copiate au fost prezentate în toată presa online, nimeni dintrei cei care mai citesc câte ceva nu poate fi surprins de decizia CNATDCU. Nimeni, în afară de Victor Ponta și de Liviu Dragnea, președintele condamnat definitiv la închisoare al PSD. Cei doi au făcut declarații asemănătoare, pline de miștouri ieftine. Culmea este că au folosit termeni asemănători și aceeași modalitate de atac. De parcă ar fi fost vorbiți. În esență, Ponta și Dragnea susțin că fostul premier a fost deposedat de titlul de doctor în urma unor manevre cu dedicație ale Guvernului Cioloș și că acum ne va merge mult mai bine cu un doctor mai puțin pe meleagurile noastre.
În realitate, Ponta e un hoț dovedit și Dragnea, un infractor condamnat de două instanțe la doi ani de închisoare. Câte minte trebuie să ai ca să copiezi zeci de pagini din alte lucrări, dar nu degeaba, ci pentru a te da mare cu ele la un examen de doctorat? Sigur că au mai existat și alte ipoteze de lucru. Nu Ponta a redactat lucrarea, ci chiar specialiștii din cărțile cărora s-a copiat. De altfel, aceștia nu au avut niciun fel de pretenții până în ziua de azi. Dovadă a unei anumite complicități! Dar cum să se gândească ei în 2003, cu Iliescu la Cotroceni și Năstase la Palatul Victoria, că o să le tulbure cineva vreodată liniștea? Ei bine, iată că s-a întâmplat. Năstase a făcut pușcărie, Ponta e trimis în judecată și Iliescu este învinuit în dosarele Revoluției și Mineriadei din iunie 1990.
Mai trist e faptul că pentru foarte mulți români a fura e un lucru firesc. Iar furtul intelectual e ceva prea greu de digerat. Într-o țară unde cititul e o corvoadă pentru milioane de oameni, cam ce ar putea să însemne furtul intelectual? Popularitatea lui Ponta ne aduce aminte de revenirea lui Iliescu din anul 2000. Nu mai putea nimeni, atunci, să spună că nu auzise, într-un fel sau altul, de crimele lui Iliescu de la Revoluție și de la Mineriada din iunie 1990. Și cu toate acestea, individul a fost votat din nou ca președinte al României, cică pentru a împiedica ascensiunea forțelor nationalist-extremiste, reprezentate de Vadim Tudor și de PRM.
Și uite așa, o mână de intelectuali se bucură că Ponta a fost demascat cu acte în regulă, iar restul românilor l-ar vota cu drag ca președinte, pentru a nu se repeta greșeala cu Marele Mut. Nu uitați că trăim în România și că pe aici democrația e, în cel mai bun caz, o glumă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s