PICĂTURA DE OTRAVĂ: Votul nostru și șmecheriile lor


Când să fuzioneze prin absorbție PNL cu UNPR, liberalii au descoperit că nu prea mai au cu cine. Progresiștii părăsesc corabia lui Valeriu Steriu, care a ajuns acum o biată bărcuță. 

Miza fuziunii ar fi fost preluarea majorității parlamentare de către PNL în toamnă. Dar dacă deputații și senatorii UNPR dezertează la PSD și ALDE, la ce să mai folosească fuziunea? E ca și cum ți-ai lua de partener în alegeri un mort.
Aceste mișcări ne arată, încă o dată, că interesul poartă fesul și că pentru aleși nu are niciun fel de importanță ce am votat noi în 2012. USL este o amintire, PPDD s-a vărsat în UNPR, Partidul Conservator s-a scindat, UNPR e la capătul drumului. Plus că avem în Legislativ partide care nu au candidat (PRU, PMP, PND). Din simplul motiv că nici nu existau în 2012. Problema e că actuala configurație a Parlamentului nu mai are nicio legătură cu votul popular. La ce să mai mergem la urne, dacă lor nu le pasă unde punem noi ștampila?
Actuala lege electorală e o catastrofă. Nu se respectă rezultatul referendumului din 2009, când s-a cerut un Parlament cu 300 de aleși, nu se respectă ceea ce se votează și se vine iar cu liste, făcute în bună parte de la centru. Bașca pragul electoral, care a rămas la cinci la sută. Ca nu cumva vreun partid nou să strice socotelile celor de la PSD și PNL.
În aceste condiții, campania electorală din toamnă va fi la fel de animată ca și cea de la locale și absența de la urne la fel de spectaculoasă. Iar Parlamentul care va rezulta va fi la fel de nereprezentativ și de nepopular ca și cel în funcțiune. Dacă nu cumva și mai și.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s