PICĂTURA DE OTRAVĂ:Cititorii ne scriu de ce nu pot exista nereguli la FARES Orăștie


De departe, cea mai comentată postare pe ziua de astăzi (nota red. e vorba de pagina noastră de Facebook, http://www.facebook.com/Rascrucea2013) este aceea în care sunt descrise anumite nereguli descoperite la compania FARES Orăștie. Mii de oameni au citit știrea preluată de pe stiripesurse.ro. Vreo 20 au simțit nevoia să scrie comentarii, cele mai multe în apărarea FARES.

Pe noi nu ne deranjează niciun fel de comentarii. Libertatea opiniilor este foarte importantă. Nu ștergem nimic și, de obicei, nu intervenim în discuțiile dintre cititori.
Dar observăm că unii dintre prietenii noștri au păreri preconcepute. Nu se obosesc să citească știrea. Cu puțin efort ar fi putut descoperi că la baza știrii e o anchetă publicată de cotidianul LIBERTATEA. Care se bazează pe dezvăluiri făcute de foști angajați ai Fares. Numai că nu sunt doar vorbe. Ele sunt însoțite de filme și fotografii. În procesul de producție sunt folosite plante culese în condiții neigienice. Acestea sunt tratate cu insecticide și raticide. Acolo unde plantele sunt mărunțite pot fi și șoareci sau șobolani. Materia primă este păstrată și ea în condiții improprii, fiind uneori călcată în picioare de salariați.
Ei bine, de ce nu pot fi adevărate măcar o parte din aceste mărturii? Pentru că, spun cititorii, e vorba de o firmă autohtonă, cu vechi tradiții (fostul Plafar), care vinde pliculețe de ceaiuri de plante în toată țara. O astfel de companie are un filtru riguros de producție și nu se poate întâmpla nimic rău acolo. Totul, adaugă cei mai pătimași dintre cititori, face parte dintr-o campanie ce intenționează să distrugă o firmă românească, după modelul Brădet.
Îmi pare rău, dar pentru cei care gândesc astfel, nu avem nimic de adăugat. E clar că ei au prejudecăți de neclintit. Celorlați, care știu că am criticat în egală măsură și alimentele doldora de chimicale aduse din străinătate, le sugerăm să fie prudenți când cumpără tot felul de plante din magazine de specialitate. Și aici e vorba de o industrie interesată de obținerea de profituri uriașe, care speculează credulitatea oamenilor și le vinde așa-zise leacuri, fără o reală valoare terapeutică. Partea mai nasoală nu e că recomandările sunt fanteziste, ci că igiena produselor nu e garantată de nimeni. Una e să bei un ceai când ești răcit și alta să te tratezi cu plante pentru boli de inimă, de ficat sau pentru diferite forme de cancer. Și totuși…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s