PICĂTURA DE OTRAVĂ: Gabriela Firea se luptă cu țânțarii și cu canicula. Dar cu încetinitorul!


Gabriela Firea a băgat, în sfârșit, de seamă, că e caniculă. O fi urmărit buletinele meteo, i-o fi șoptit vreun colaborator, fapt e că s-a decis să ia taurul de coarne.

Temperaturile din București, de peste 40 de grade la nivelul solului, au impresionat-o. Dar nu din cale afară. Așa că locuitorii au fost invitați să aibă răbdare până vineri. Pe 1 iulie vor fi montate 20 de corturi, dotate cu de toate împotriva căldurii excesive și a radiațiilor solare: apă rece, aer condiționat, medici, asistenți, truse de prim-ajutor, tensiometre.
E frumos, nimic de zis. Dar de ce pe 1 iulie? De ce nu de mâine? E cumva duminică și nu se lucrează la Primărie? Sau nu punem corturile până ce nu avem și la București niște morți din cauya caniculei? Cum au tot fost zilele astea la Vasui și la Iași. Păi oricâte grade ar fi, dacă nu moare nimeni înseamnă că nu e cazul să luăm noi bani de la nu știu ce manifestare în aer liber și să-i dăm pe aer și pe apă chioară.
Am văzut astfel de corturi și în anii trecuți. Cele mai multe erau jalnice. Când era căldura mai mare, se termina apa. Sau, dacă era apă, nu mai erau pahare. În ele, în corturi adică, găseai câte un paznic burtos care te privea cu ochi fioroși. Nu care cumva să bei două pahare de apă în loc de unul. În cel mai fericit caz, mai vedeai pe acolo și câte o tipă în halat alb. Dar mi-e greu să cred că era medic. Cel mult, asistentă. De unde medici sa-i pui pe străzi, dacă noi nu avem destui în spitale? Ar merge și niscaiva studenți la Medicină, dar și aceștia trebuie plătiți. Un om în halat alb într-un cort înseamnă, însă, mai puține panseluțe de plantat. Ceea ce e cam greu de acceptat.
Cât despre țânțari, care au dat iama prin parcuri, mai avem de așteptat. Problema nu se poate reyolva decât printr-o licitație, programată pentru 17 iulie. Undeva, spre toamnă, vor începe și dezinsecțiile.
Cam așa arată primele zile din mandatul doamnei Gabriela Firea. Care fuse tare la capitolul promisiuni. Dar la fapte, ceva mai moale și mai adormită. În București avem o lungă tradiție a lucrurilor făcute prost. Suntem căliți. N-o să ne lăsăm noi cuceriți nici de armatele de țânțari și nici de aerul fierbinte de pe străzi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s