PICĂTURA DE OTRAVĂ: Unde sunt cretinii? Pe stradă sau în Parlament?


Bucureştenii intenţionează să protesteze în această după-amiază, de la ora 18, în Piaţa Universităţii, împotriva parlamentarilor. Chemarea la protest este descrisă pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulată “La Brutărie”.

Adevărul este că, întocmai cum scriu şi organizatorii, parlamentarii îşi bat joc de noi toţi, votând, înainte de prelungita lor vacanţă, o serie de legi cu dedicaţie. Pensii special pentru aleşii locali, dezincriminarea conflictului de interese şi abuzului în serviciu, menţinerea primarilor în funcţii dacă nu sunt condamnaţi la închisoare cu executare, interdicţie pentru Guvern de a da ordonanţe pe perioada vacanţei. Şi asta nu e tot. Se mai opun şi bunului mers al Justiţiei, votând, de exemplu, împotriva începerii urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean. Fost ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean a fost acuzat de procurorii DNA că a împiedicat desfăşurarea în bune condiţii a votului românilor din Diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.
Sigur că va fi un protest mai degrabă simbolic. Nu ne putem aştepta la un număr mare de participanţi. La Bucureşti e caniculă, la Soare sunt peste 40 de grade, iar în buricul Bucureştiului mai avem şi un trafic infernal, care face ca aerul să fie aproape de nerespirat.
Dar chiar şi în aceste condiţii, senatorul PSD Şerban Nicolae nu s-a putut abţine de la câteva comentarii stupide. El zice că ideea schimbării clasei politice “vizează cretinismul”. Pentru că “nimeni nu împiedică pe nimeni să candideze”. Doar că unii, susţine Nicolae, preferă să stea pe tuşă şi să arunce cu pietre în teren.
Îmi face impresia că politicienii români s-au învăţat să facă pe nebunii şi să nu le răspundă nimeni. Ei le ştiu pe toate. Ei deţin reţeta fericirii (pentru ei). Şi după ce că ne dau din când în când câte o bomboană, tot noi facem figuri şi ne strâmbăm.
Uite care-i treaba, domnule Nicolae. Nimeni nu împiedică pe nimeni să candideze e o gogoaşă. Voi aţi creat un sistem electoral care este foarte greu de penetrat de partide noi. Mai ales că deţineţi controlul şi asupra principalelor televiziuni. Dovada că lucrurile stau aşa e faptul că majoritatea oamenilor preferă să rămână acasă atunci când se votează. Numai că voi aveţi grijă ca acest sictir generalizat să nu-l contabilizaţi nicăieri. Nimeni nu e împiedicat, teoretic, să candideze. Doar că restricţiile legale fac ca acest lucru să semene cu o aventură. Până să se impună figuri politice noi, noi vrem ca voi să vă purtaţi normal. Să renunţaţi la aroganţă şi la miştouri ieftine, să lucraţi în beneficiul celor care v-au ales, să munciţi mai mult, să furaţi mai puţin, să ascultaţi cu atenţie vocea străzii. Chiar dacă nu vă vine să credeţi, chiar voi trebuie să faceţi asta. Iar dacă nu sunteţi în stare, atunci nu mai candidaţi! Scutiţi-ne de prezenţa voastră în spaţiul public!
Şi nu vă mai lansaţi în acuzaţii tembele. Pentru că noi credem, că, dimpotrivă, acţiunile voastre “vizează cretinismul”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s