PICĂTURA DE OTRAVĂ: La luptă, liberali! România e o vacă încă tocmai bună de muls


Jurnalistul Rareş Bogdan, fan declarat al preşedintelui Klaus Iohannis, nu pricepe nimic din posibila fuziune dintre PNL şi UNPR.

Bogdan zice că nu pot fi compatibilizate de nicio culoare cele două electorate. Unul, cel al UNPR, venind dinspre stânga naţionalistă, şi celălalt, liberal, cu accente modernist-progresiste. Cum să amesteci, se miră realizatorul emisiunii JOCURI DE PUTERE, un electorat pro-Ponta la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 cu unul pro-Iohannis?
Păi atunci să-i explicăm lui şi altora care nu înţeleg afacerea pe cale să se parafeze cum stă treaba.
Nu e vorba de nicio compatibilizare a electoratului. Cu precizarea că electoratul liberal a înghiţit şi alte rahaturi, la fel de mari, cum a fost alianţa cu PSD, făcută numai pentru a-l da jos de la Cotroceni pe Traian Băsescu. Dacă suporterii liberalilor nu s-au mirat atunci, de ce s-ar mira acum? ŞI ca să fie totul foarte clar, PNL vrea să înghită, prin fuziune, şi alte partide minuscule, cum ar fi PSOR, condus de Geoană, sau PND, care îl are în frunte pe deputatul Daniel Fenechiu, pe timpuri un apropiat al lui Dan Diaconescu.
Toate aceste manevre ale conducerii liberale au două obiective foarte pragmatice: obţinerea controlului asupra cât mai multor consilii judeţene (cu sprijinul uneperiştilor) şi refacerea majorităţii în Parlament, din toamnă. Mai pe româneşte, e vorba de sfânta bătălie pentru ciolan.
Dacă toţi băieţii ăştia vor candida la toamnă sub un singur stindard, electoratul liberal nu va fi nici mai mare, nici mai mic. Nici mai entuziast, nici mai dezinteresat. Ci doar îngreţoşat şi sătul de gargara politicienilor. Ce incompatibilitate să fie între Blaga, Gorghiu, Steriu, Geoană şi Fenechiu? Nu e clar că ce-i uneşte e mult mai important ca micile amănunte care-i despart?
Principiul sfânt care-i călăuzeşte pe liberali e INTERESUL POARTĂ FESUL. Ce-i drept, nici cu socialiştii nu ne e ruşine. Ăştia fug de Justiţie ca dracul de tămâie. Dar de ce ţi-e frică nu scapi!
Capul sus, tovarăşi! România e o vacă încă tocmai bună de muls!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s