PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iliescu, mesaj cald, ca de la criminal la criminal, pentru Stănculescu


Nu are cum să vă mire, cred, elogiul cald pe care fostul preşedinte Ion Iliescu i-l aduce lui Victor Atanasie Stănculescu.

Pentru Iliescu, unul din autorii loviturii de stat din decembrie 1989, responsabil de moartea fără rost a sute de oameni, Stănculescu a fost (de n-ar mai fi fost!) un tip care „a contribuit la succesul Revoluției Române și apoi la structurarea noilor instituții ale statului român”.
Iliescu susţine că Stănculescu poate fi caracterizat prin calităţi precum seriozitatea şi profesionalismul. Doar că aceste calităţi au fost utilizate, cu asupra de măsură, de Stănculescu, pentru reprimarea revoltei de stradă de la Timişoara. Şi nu o spunem noi, ci instanţele care l-au condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, pentru rolul jucat în decembrie 1989 în oraşul de pe malurile Begăi.
Am recitit ieri un interviu pe care Stănculescu l-a acordat în 2013 unui cotidian central. Fostul general afirmă acolo că la Timişoara nu a fost trimis de Ceauşescu, ci de Milea, şi că nu coordonat represiunea armată. Şi adaugă că, vezi Doamne, ce ar fi păţit el dacă Titanul din Scorniceşti nu ar fi fost răsturnat de la putere în decembrie 1989. Adevărul este, însă, altul. În dimineaţa zilei de 22 decembrie 1989, după moartea lui Vasile Milea, Nicolae Ceauşescu l-a chemat la sediul Comitetului Central şi l-a numit ministru al Apărării. Acest gest era, evident, o recompensă pentru devotamentul şi dăruirea dovedite de Stănculescu la Timişoara.
Iar seriozitatea lui Stănculescu a mai însemnat şi că, pentru a-şi salva pielea, l-a trădat pe Ceauşescu fără nicio remuşcare.
Tocmai de aceea, complotiştii l-au numit ministru în Guvernul Petre Roman, deşi faptele sale de arme de la Timişoara erau cunoscute.
Din păcate, şi aceasta este o faţă a României: Ion Iliescu, suspectat de comiterea unor crime monstruoase în decembrie 1989 şi în iunie 1990, îl ridică în slăvi pe Stănculescu, un trădător şi un criminal dovedit.
Celor care cred că noi nu suntem complici la ce ni se întâmplă, le reamintesc că Ion Iliescu a fost ales de trei ori preşedinte al României, prin vot popular: în 1990, în 1992 şi în anul 2000.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s