PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis s-a întors cu coada între picioare de la Sofia


Adevărul e că până și acoperiții domnului Klaus Iohannis din presă vor avea probleme în a apăra prestația din cale afară de ridicolă a șefului lor la Sofia.

Ne obișnuisem cu un președinte plicticos și neeficient. Un președinte care ne-a exasperat adesea prin platitudinile rostite și prin limba română aproximativă pe care o vorbește.
Dar acum a făcut-o prea lată! Chiar și în comparație cu el însuși. Plecat la Sofia pentru un obiectiv precis, domnul Iohannis s-a întors cu mâinile goale.
Încă din martie, Iohannis a ieșit public cu ideea consolidării prezenței NATO în Marea Neagră printr-o flotă comună a României, Turciei și Bulgariei. Nu e clar dacă atunci dl Iohannis a vorbit de capul lui sau cu aprobare de la Washington. Sigur că flota asta comună însemna gargară românească, dat din cap bulgăresc și o participare pe bune doar a Turciei, singura țară dintre cele trei care înseamnă ceva în acest domeniu, al forțelor navale militare.
Șeful statului român urma să meargă la Sofia doar după ce aranjamentele erau făcute. Cel puțin așa se procedează în mod uzual. Dar nu și de această dată.
Bulgarii nici nu au vrut să audă de propunerea românească. Plajă, soare, turism, găletușe cu nisip, voci vesele de copii. Asta e Marea Neagră văzută de bulgari. Și așa trebuie să rămână, susțin ei.
Războinicul Iohannis s-a întors cu coada între picioare. Atât de nasol a fost, încât nici măcar el nu-și mai amintește de vreo flotă. Cică era vorba doar de niște exerciții nevinovate.
Dacă în politica internă, dl Iohannis e doar absent, în cea externă e chiar periculos, inabil și incapabil să negocieze ceva. Oare ce ne mai așteaptă?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s