PICĂTURA DE OTRAVĂ: Șeful statului duce pe noi culmi limba de lemn


Recunosc că, uneori, limba de lemn pe care o folosește dl Klaus Iohannis este mai presus de orice închipuire. Sau, să luăm în considerare și varianta asta, nu suntem noi în stare să pricepem adâncimea gândurilor exprimate de șeful statului.

Să ne oprim, spre exemplu, la ziua de ieri. Dl Iohannis a ținut un mic discurs la Palatul Cotroceni. A vorbit despre recentele alegeri. A îndemnat oamenii să vină la vot. Data viitoare. A spus că Guvernul trebuie să ducă o campanie de conștientizare a importanței votului.
Dar a mai explicat și cum se pot înnoi și moderniza partidele. Fiți atenți: „Nu trebuie să ne imaginăm că altcineva decât alegătorul poate să schimbe clasa politică românească. Votul este instrumentul cel mai puternic prin care se poate schimba clasa politică. Votul este instrumentul prin care partidele pot fi obligate să devină mai bune, mai performante, să aibă politici mai bune, să aibă criterii de integritate pe care le respectă. Eu pot să invit partidele să se reformeze, pot să vorbesc pentru reformarea clasei politice, dar singur nu. Singur nu pot să fac acest lucru. Dumneavoastră, alegătorii, trebuie să schimbați prin vot felul în care acționează partidele politice”.
În rezumat, partidele politice pot fi reformate numai prin vot. Adică, mergem masiv la urne și obligăm cumva partidele să devină mai performante și să respecte un set de criterii de integritate.
Să fim mai practici. La toamnă avem alegeri parlamentare. Partidele vin cu programe și cu liste. Nouă, să zicem, nu ne plac anumite persoane de pe listele cu pricina. Sau observăm că integritatea e o gargară. Cum schimbăm noi partidul ăla prin vot? Dacă astfel de chestii apar la toate partidele, ce facem? Cum să votăm ca să ne fie și nouă bine, nu numai lor? Dl Iohannis se preface că nu înțelege că absenteismul masiv la urne este un vot de blam adresat întregii clase politice. Un semnal de alarmă că s-a creat o prăpastie între alegători și aleși, între popor și politicieni. Dacă majoritatea electoratului nu votează, iar ei se declară cu toții câștigători, cum să procedăm?
Nu e clar ca lumina zilei că victoria lor e împotriva poporului român? Dar lor nu le pasă. Își văd mai departe de principala lor preocupare: prăduirea României și umflarea propriilor buzunare. Avem o țară atât de binecuvântată de Dumnezeu și atât de umilită de vremelnicii ei conducători. Până când?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s