PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cele mai penibile forțe de ordine din lume sunt cele franceze


UEFA a reacționat la gravele incidente de la Marsilia. Violențele au debutat joi, când ultrașii englezi, după ce s-au îmbătat criță, au început să distrugă tot ce le stătea în cale. Vineri au recidivat. Dar, de această dată, în cale le-au ieșit nu numai forțele de ordine, ci și huliganii ruși. Renumiți pentru cruzimea lor, rușii i-au bătut măr pe englezi, utilizând bastoane, cuțite și sticle incendiare.

Violențele au continuat și pe stadionul din oraș. După ce echipa lor a marcat golul egalizator, în minutul 89, rușii au explodat o petardă și au utilizat un lansator de flăcări, cu care au atacat suporterii britanici. Ca un bonus, au reușit cu ușurință să distrugă gardul care separa cele două galerii, făcându-i pe englezi să o ia la goană.
Forțele de ordine prezente la fața locului au intervenit cu o întârziere de peste două minute.
UEFA a spus că nu poate analiza decât ceea ce se petrece în incinta stadionului. Marți vor fi stabilite sancțiunile pentru Rusia.
Dar, dincolo de sancțiuni, rămân faptele. Care arată că serviciile franceze ce se ocupă de asigurarea ordinii la EURO 2016 sunt complet depășite și nu pot primi o notă de trecere. Mai clar spus, francezii sunt penibili. Confruntați cu amenințarea unor posibile atacuri teroriste, ei nu reușesc să separe două galerii printr-un lanț de jandarmi. În ciuda filtrelor și a exercițiilor, nu reușesc să împiedice intrarea pe stadioane cu materiale pirotehnice. Dacă s-a putut intra cu o petardă, de ce nu s-ar putea și cu o bombă?
În continuare, EURO 2016 rãmâne, din punct de vedere al siguranței participanților, un joc de noroc, unde numai șansa te poate ajuta să te întorci întreg acasă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s