PICĂTURA DE OTRAVĂ: CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI, o mega-afacere în stil dâmboviţean


Domnul Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a spus că el nu donează niciun leu pentru achiziţionarea de către stat a lucrării lui Brâncuşi CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI.

Să ne amintim că Guvernul a lansat o campanie naţională pentru strângerea sumei de şase milioane de euro, care, împreună cu cele cinci milioane oferite de statul român, vor atinge totalul de 11 milioane de euro, conveniţi cu proprietarii, pentru achiziţionarea operei brăncuşiene.
Domnul Dragnea afirmă că e vorba de o acţiune populistă a Guvernului, care, dacă dorea cu adevărat, putea să vină cu toţi banii necesari şi să achiziţioneze, astfel, lucrarea lui Brâncuşi.
Pe de altă parte, dintr-o ştire difuzată astăzi, aflăm cu sculptura CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI va fi transferată la Muzeul BNR. Acolo, va putea fi admirată gratuit de iubitorii lui Brâncuşi, începând cu ziua de 16 iunie.
Nici până acum acum lucrurile nu stăteau altfel. Lucrarea era expusă la Muzeul Naţional Cotroceni.
Întrebarea care se pune este următoarea: de ce este necesară această achiziţie, cu sau fără bani de la populaţie, când lucrarea, protejată de legea patrimoniului naţional, nu poate fi scoasă din ţară? Nu este clar că proprietarii nu vor avea niciodată interesul să ţină CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI într-o debara, departe de ochii lumii? Atât pentru că nu ar fi în siguranţă, cât şi pentru că e normal să se gândească la o exploatare comercială. De ce să dăm 11 milioane de euro pentru ceva care oricum va fi mereu în circuitul public?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s