PICĂTURA DE OTRAVĂ – Alegerile locale: mafia fraudării versus prostia votanţilor


O prietenă cu care mai conversez din când în când pe teme de actualitate mi-a scris cum vede ea alegerile de duminică.
“Trebuie să admitem că România e ţara celor 33 la sută care au votat PSD şi PNL. Pe asta au mizat şi ei.. Cred că lupta trebuie dusă pe două planuri. Unul în care mafia fraudării să fie făcută publică şi incriminată, adică românilor să li se deschidă ochii şi altul în care să li se ofere o alternativă reală, cu oameni tineri, necompromişi si pentru asta e nevoie de o campanie bine gândită. Şi mai cred că odată ce românii vor conştientiza că nu a ieşit ce au votat, ci ce a fost plănuit, mămăliga, da, până şi mămăliga va răbufni… Însă cred sincer că e o luptă extrem de dificilă, pe viaţă şi pe moarte, cum se zice…”
În primul rând, să explic puţin de unde vine acest 33 la sută. E vorba de faptul că PSD şi PNL au obţinut, împreună, 70 la sută din voturile exprimate pentru primării. Dar, în condiţiile în care numai 48 la sută dintre românii cu drept de vot au votat, asta înseamnă că, în realitate, PSD şi PNL se bucură de un sprijin popular de 33 la sută.
Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cred că la alegerile locale a fost vorba de o fraudă. Oficial, au existat puţine contestaţii în acest sens. Mai puţine decât în alte ocazii similare şi, oricum, nu de natură a schimba semnificativ rezultatele. Dar, neoficial, se poate broda oricât pe această temă. Ideea fraudării are ca punct de plecare faptul că avem o clasă politică al naibii de coruptă şi nu este clar de ce aceşti politicieni ar deveni brusc, în ziua alegerilor, întruchiparea sfinţeniei. O altă ipoteză de luat în calcul este presupusul blat dintre PSD şi PNL, care şi-au propus să deţină controlul politic asupra României cât mai mulţi ani cu putinţă. Şi, în sfârşit, credinţa că oamenii nu pot fi chiar atât de proşti încât să voteze în neştire candidaţi certaţi cu legea, condamnaţi sau acuzaţi de fapte de corupţie grave.
Părerea mea este nu numai că alegătorii pot fi proşti la maximum, dar şi că teme precum fraudele şi corupţia îi lasă rece. Ideea de a păcăli statul şi de a face tot felul de gimbuşlucuri financiare e aproape înnăscută pe plaiurile mioritice. Nu rareori îi privim chiar cu admiraţie pe şmecheri, invidioşi doar că nu suntem în stare să facem şi noi ce fac ei. Cam ce fel de fibră morală avem dacă hoţia, frauda şi corupţia nu sunt păcate capitale şi, pentru prea mulţi, nu sunt nici măcar delicte minore.
Nu ne vine să credem, dar românii chiar au votat ce vedem cu toţii. Nu toţi şi nu mulţi (48 la sută), dar au votat!
Frauda, atâta câtă există, nu e la urne, în ziua votului. Ci în propaganda mincinoasă, dusă de PSD şi PNL, cu complicitatea unor jurnalişti importanţi, care vrea să ne convingă că nu există alternativă. Că soluţiile propuse de ei sunt singurele care pot duce România înainte. Cât timp nu vom pune la îndoială această propagandă şi nu vom construi o alternativă credibilă şi viabilă, degeaba ne vom mira de ce iese la vot.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s