PICĂTURA DE OTRAVĂ: Dan Condrea s-a sinucis în cel mai potrivit moment. Pentru alții!


Adevărul e că dacă măcar o parte dintre cele ce se spun despre compania Hexi Pharma sunt adevărate, Dan Condrea nu putea decât să se sinucidă.

Condrea nu putea să obţină mii de contracte cu sute de spitale din toată ţara pentru livrare de dezinfectanţi doar pentru că era frumos şi deştept.
Condrea nu putea să deţină conturi off-shore şi să facă acele manevre cu substanţe de import fără ca nimeni să nu observe.
E clar că avem în faţă un sistem mafiot. Condrea era un simplu pion. Numele mari implicate în corupţia din Sănătate şi adevăratele conexiuni nu le vom afla niciodată.
Eu înclin să cred că jurnalistul Cătălin Tolontan nu a dat din întâmplare sau pe baza intuiţiei sale peste această afacere. Este o scurgere de informaţii din partea cuiva din servicii care s-a săturat. Mai sunt şi astfel de oameni şi pe acolo. Şi acela (sau aceia) au făcut în aşa fel încât elemente importante ale acestui puzzle să ajungă la Tolontan. Altfel, treaba mergea mai departe nestingherită. Aşa cum merge în multe alte domenii.
Dintr-un individ care învârtea milioane de euro, Condrea a ajuns, peste noapte, un paria. Vânat de presă şi de organe, Condrea a înţeles (singur sau ajutat) că va trebui să plătească oalele sparte. Să fie acarul Păun. Urma o anchetă îndelungată şi un proces în care trebuia să ia totul asupra sa.
Ei bine, a ajuns la concluzia că povestea poate să se sfârşească abrupt. Sunt sigur că a murit perfect lucid, realizând că pentru el totul s-a terminat. Așa cum a fost băgat în joc, așa a și fost scos. Moneda, aruncată în sus, a picat până la urmă pe partea pe care scria SFÂRȘIT.
Ancheta nu va descoperi nimic spectaculos. Dan Condrea chiar s-a sinucis. Așa era scenariul. Uneori e ca în filmele italiene cu mafioți. Acolo, când nu ai încotro, te sinucizi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s