PICĂTURA DE OTRAVĂ – Băsescu a avut dreptate: SRI nu i-a suflat o vorbă despre Hexi Pharma!


Acum știm cum au stat lucrurile cu informările SRI pe tema Hexi Pharma. Nu mai e cazul să-i cităm pe Băsescu și Ponta. Un material amplu a fost depus de SRI la comisia de specialitate din Parlament.

Au existat sute de informări în perioada 2011-2016 pe tema vulnerabilităților din sistemul de Sănătate. Dar numai șase dintre ele s-au referit direct la Hexi Pharma. Dintre acestea șase, două au fost remise destinatarilor după izbucnirea scandalului. Rămân patru. Trei au fost expediate unor autorități locale (prefecți și președinți de Consilii județene) și una a ajuns la un ministru al Sănătății.
Sutele de spitale implicate și miile de contracte semnate cu Hexi Pharma nu par să-i fi impresionat pe șefii SRI. Cel puțin nu suficient pentru a-i informa și pe premierii României și pe șefii de stat. Și să nu uităm că e vorba de o armată de agenți bine plătiți din bani publici, de câteva ori mai mulți decât cei de pe vremea lui Ceaușescu.
Acum, ceea ce nu scrie în materialul care a ajuns la Comisia SRI e dacă cele patru sinteze remise oficialităților conțineau tot ce au raportat agenții din teren sau numai ce a vrut conducerea să comunice. Din două una: fie agenții sunt proști făcuți grămadă, fie conducerea SRI a avut motive pentru care a preferat ascunderea informațiilor legate de dezinfectanții Hexi Pharma.
Și încă o chestie. SRI se jură că nu are nicio legătură cu această firmă. Adică Hexi Pharma nu e o firmă acoperită a SRI. De parcă se aștepta cineva ca la Oficiul Comerțului să apară că printre administratori s-ar afla cutare general sau colonel SRI, activ sau în rezervă. Prea suntem luați de fraieri!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s