PICĂTURA DE OTRAVĂ: Marii specialiști din spitale, complici sau victime în afacerea dezinfectanților?


Operațiile au fost suspendate în cinci județe. Deocamdată. Până diseară vor fi mai multe. Intervențiile chirurgicale nu se pot desfășura în siguranță. Spitalele nu dispun de dezinfectanți siguri. Dar știm de la Guvern că în scurt timp se vor cumpăra alții. Observăm, cu această ocazie, că, deși nu există fonduri suficiente alocate Sănătății, se pot achiziționa două rânduri de dezinfectanți. Întâi, ăia diluați de la Hexi Pharma. Apoi, unii cică pe bune.

Doctorii sunt revoltați. Specialiști eminenți, chirurgi de renume, se solidarizează cu pacienții. Își pun întrebări adânci. Câte vieți nevinovate se vor fi pierdut aiurea? Câți oameni se vor fi chinuit cu aceste infecții nenorocite dobândite în spitale? Mii, zeci de mii? Cât o fi costat toată tărãșenia?
Dacă tot se victimizează ei așa, le mai sugerăm și noi o abordare. Specialiști de seamă fiind ei, vor fi știut că mortalitatea pe bune din cauza infecțiilor nosocomiale e mare. Mult mai mare decât statisticile măsluite. Vedeau clar: X pacienți operați cu succes, Y pacienți răpuși de microbi. Dacă spitalele sunt pline de bacterii periculoase sunt câteva cauze posibile. Una dintre ele: dezinfectanții. Asta pricepe și un amator, dar un specialist? Acestea fiind zise, le adresăm două întrebări. Dacă au știut, de ce au tăcut? Iar dacă nu le-a dat prin cap să se gãndească la așa ceva, de ce-și mai spun specialiști?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s