PICĂTURA DE OTRAVĂ – Un principiu sfânt: COOPERATIVA merge mai departe!


Nu știu dacă ați observat, dar scandalurile durează la noi exact cât trebuie. Ne înfierbântăm repede și uităm la fel de repede. Nu există cauză, oricât de nobilă, pe care să nu o aruncăm la coș pentru o alta, mai proaspătă. Care, însă, va urma rapid același traseu.

Să luăm, de exemplu, cazul afirmațiilor recente făcute de purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații. SRI a spus explicit că a trimis peste 100 de informări factorilor de decizie, în ultimii ani, referitoare la disfuncțiile din sistemul de sănătate. Unele dintre acestea au atins chiar problema dezinfectanților din spitale. Printre cei sesizați s-au aflat, potrivit SRI, șefi de stat, premieri, miniștri ai Sănătății.
Băsescu, Ponta, Cioloș și șase miniștri ai Sănãtății nu-și amintesc să-i fi avertizat cineva cu privire la dezinfectanți. Băsescu solicită desecretizarea informărilor cu pricina. Iar poziția lui Iohannis este în stilul deja consacrat. Documentele de la SRI sunt secrete și foarte secrete. Punct.
Și mai departe cum procedăm? Ca întotdeauna. Punem batista pe țambal. SRI este o instituție militară. Cu o ierarhie rigidă. Cu reguli clare. Nu e de conceput ca purtătorul de cuvânt să iasă public cu o declarație care să nu fi fost aprobată, în prealabil, de Eduard Hellvig, șeful instituției. Într-o țară normală la cap, fie i se permitea SRI să demonstreze că e adevărat ce a spus, fie Hellvig trebuia să demisioneze, pentru că a permis dezvăluirea temelor unor informări secrete. Dar la noi e ca la nimeni. Viața bate filmul. Și ce dacă a zis SRI că a trimis astfel de informări? Să le fie de bine!
Rămâne cum s-a stabilit. Acarul Păun, adică papagalul Condrea, plătește. Restul tovarășilor își văd de treaba. Cooperativa merge mai departe!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s