PICĂTURA DE OTRAVĂ: De ce spitalele private sunt scutite de controale?


Început de săptămână furtunos. Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății, incapabil să miște ceva în sistem, a demisionat. Premierul Dacian Cioloș a preluat portofoliul Sănătății, cu titlu interimar, după o discuție cu președintele Klaus Iohannis. 

SRI susține că, în ultimii ani, a informat în repetate rânduri factorii de decizie din statul român cu privire la faptul că în spitale se folosesc dezinfectanți diluați. Traian Băsescu, dar și foști miniștri ai Sănătății, par să nu-și amintească de aceste informări. Băsescu solicită chiar desecretizarea informărilor SRI pe această temă adresate șefului statului. Subtextul este acela că Băsescu sugerează că SRI minte. Lucru care ar putea fi văzut după desecretizare.
Într-un scandal paralel, medicii legiști au finalizat autopsia fotbalistului Patrick Ekeng. Nimic clar. Cordul mărit ar putea semnala o afecțiune cardiacă. Dar mulți sportivi de performanță au inima mărită, fără a fi vorba de o boală. Se vor face și analize toxicologice. În urmåtoarea lună nu vom mai vedea ambulanțe Puls prin oraș. Activitatea firmei a fost suspendată. S-au găsit, la control, medicamente expirate, destinate intervențiilor de urgență, și defibrilatoare cu baterii descărcate.
În ultima vreme, adică de la tragedia de la Colectiv încoace, presa a pus tunurile pe starea precară a spitalelor din domeniul public. De aceea și controalele cu privire la dezinfectanți s-au făcut tot în sectorul public. Dar iată că acum vedem că una din cele mai vechi firme private care acordă asistență medicală de urgență, PULS, e varză. Câți oameni or fi murit apelând la ambulanțele PULS care, după ce preluau bolnavul, se prefăceau că îl ajutå, ele nefiind, de fapt, decât un mijloc de transport. E drept, foarte costisitor!
Ceva ne face să credem că firma Hexi Pharma a avut contracte și cu spitale private. Că doar acolo n-or lucra japonezi, ci tot români, care oameni sunt și ei! Nu ar fi cazul să se extindă controalele și în spitalele private? Sau acolo deranjăm interese și mai mari? Dacă nu de altceva, măcar pentru a avea o privire comparativă asupra infecțiilor nosocomiale din sectorul public versus sectorul privat. Îndrăznește cineva?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s