PICĂTURA DE OTRAVĂ: Calvarul lui Băsescu: să înveţe să-şi ţină gura


Zi istorică, astăzi. Am trăit s-o vedem şi p-asta. Traian Băsescu, marinar neînfricat şi învingător în numeroase bătălii electorale, a ieşit complet mut de la audierea sa la Parchetul General. Mi-nchipui că e greu, după ce ai mestecat cuvinte despre tot ce mişcă sub Soare, să înveţi să taci. Problema nu poate fi, ca la Iohannis, că Băsescu nu mai are cuvintele la el, ci că unele chestii pe care le-a văzut, din dosarul în care este acuzat de spălare de bani, l-au lăsat fără grai.

Să facem un mic rezumat, ca toată lumea să înţeleagă despre ce e vorba. Băsescu a cumpărat, la 9 august 2000, un teren de 3700 mp, în cartierul Băneasa, cu suma de 70.000 de dolari. Numai că Băsescu nu poate justifica această sumă, care nu se regăsea nicăieri în averea sa declarată.
În aceeaşi zi, omul de afaceri Costel Căşuneanu, regele asfaltului, a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, cu un preţ de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.
Peste doi ani, Băsescu a vândut terenul cumpărat în 2002. Nu oricui, ci Gabrielei Blaj, cumnata lui Costel Căşuneanu, pentru suma de 300.000 de dolari. Ulterior, Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu.
Acum, dacă vă miraţi cumva cum a putut Băsescu să cumpere un teren cu bani pe care nu-i avea, aflaţi că nu e deloc imposibil. Nu vă spunem cum, dar se poate. Iar Căşuneanu, un afacerist uns cu toate alifiile, este exclus să nu fi observat manevra lui Băsescu. Fără mare bătăi de cap. Băsescu şi-a tras 230.000 de dolari în doi ani. Cum Căşuneanu nu putea să arunce cu banii pe fereastră, rămâne de văzut şi ce beneficii a obţinut el din colaborarea cu primarul Traian Băsescu. De altfel, presa a scris adesea despre relaţia de amiciţie dintre Băsescu şi Căşuneanu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s