PICĂTURA DE OTRAVĂ: Propunerile aberante ale C.E. nu par să-i trezească din amorţeală pe politicienii noştri


Comisia Europeană a publicat ieri o propunere legislativă care prevede activarea unui „mecanism echitabil” prin care cele 28 de state ale Uniunii Europene vor avea cote de primire a refugiaţilor.

Cotele vor fi stabilite în funcţie de criterii precum numărul de locuitori şi situaţia economică. În cazul în care un stat se va confrunta cu un aflux de solicitanţi de azil cu 50 la sută mai mare decât cota stabilită, va putea distribui extracomunitarii în alte ţări.
Un stat poate refuza refugiaţii timp de un an, dar va trebui să achite contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare persoană refuzată.
De la formularea acestor propuneri radicale şi până la punerea lor în practică va trece ceva timp, pentru că ele trebuie să fie votate şi de Parlamentul European. Dar nu prea mult, pentru că în Parlament se poate estima o majoritate clară în favoarea acestor măsuri.
Acum nu mai încape discuţie dacă e vorba de cote obligatorii sau nu. E limpede ca bună ziua că mai-marii Uniunii Europene vor să împartă povara migranţilor între toate statele prin impunerea unor cote obligatorii cu caracter permanent. Adică nu va exista un prag superior. Nu vom avea, de exemplu, un număr de migranţi pentru România după care să putem spune AJUNGE. Nicidecum. Ei vor fi atâţi câţi ne vor reveni potrivit cotei procentuale alocate. Şi nici măcar nu e vorba, neapărat, de refugiaţi sirieni. Ci de refugiaţi din orice parte a lumii unde există conflicte.
De cote s-a mai vorbit. Noutatea propunerii Comisiei Europene este, de această dată, contribuţia impusă ţărilor membre U.E. care fac fiţe. Acele ţări care refuză să primească refugiaţi vor plăti 250.000 de euro de cap de migrant refuzat. În cazul României, suma aceasta este echivalentă cu salariul mediu net pe aproape 50 de ani.
Împotriva acestei propuneri aberante s-au pronunţat numai trei ţări: Polonia, Cehia şi Ungaria, care susţin că e vorba de o încălcare a drepturilor statelor membre U.E. şi de o formă de şantaj.
Înţelegem că dacă autorităţile române nu se pronunţă în niciun fel pe această temă, înseamnă că totul e OK.
Dar ceea ce e mai trist este că nu avem nici măcar o dezbatere cu argumente pro şi contra. La noi, televiziunile sunt ocupate cu indivizi precum Vanghelie, Ponta, Băsescu, Zgonea, Dragnea, Turcescu şi alţii ca ei. Sau, în cel mai bun caz, cu contrele care se trag de zor din perspectiva apropiatelor alegeri locale.
Măcar aşa, de curiozitate, am putea afla şi noi care a fost poziţia comisarului european Corina Creţu? Dacă nu cumva e secret de stat! Sau cum vede lucrurile ministrul român de Externe Lazăr Comănescu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s