PICĂTURA DE OTRAVĂ: FRĂȚIA TĂCERII din spitalele românești funcționează impecabil


Gazeta Sporturilor a plătit 800 de lei unui laborator de la institutul de stat ICECHIM și a aflat că una din substanțele active dintr-un dezinfectant produs de firma Hexi Pharma, utilizat în spitalele din România, este diluată de 10 ori. O a doua substanță activă din produs este și ea diluată cu 30 la sută. Hexi Pharma a avut contracte cu spitalele de stat, în ultimii nouă ani, în valoare de 30 de milioane de euro. 

În intervalul de timp menționat, numeroși pacienți s-au îmbolnăvit grav, iar unii au și murit, în urma infecțiilor dobândite în spitale. Cele mai popularizate cazuri au fost cele ale arșilor din clubul Colectiv. Dar sunt mulți alții despre care nimeni nu a scris nimic sau unde medicii au ascuns cauza realā a deceselor. De altfel, este aproape o maximă acea vorbă potrivit căreia te internezi în spital cu o boală și te întorci acasă cu alte două. Dacă te mai întorci!
Acum, că ați aflat cum stau lucrurile, trebuie să mai știți și că ministrul Sănătății, Achimaș Cadariu, susține că nu există laboratoare în România unde se pot testa astfel de dezinfectante. Dar că se vor face și că, până atunci, se vor aloca fonduri pentru testări în străinătate. Sigur că ICECHIM nu e în străinătate și că suma de 800 de lei nu e deloc un obstacol, dar asta e o problemă pe care ministrul trebuie să și-o rezolve cu propria conștiință (dacă o are).
Întrebarea este dacă poate crede cineva că niciun medic, din niciun spital, nu s-a putut gândi, vreme de atâția ani, că o cauză a infecțiilor din spitale ar putea fi și calitatea îndoielnică a dezinfectantelor. Așa, măcar un pic… Înainte de culcare, să-l străfulgere un gând. Băi, frate, dar dacă omul ăla a mierlit-o pentru că dezinfecția se face de mântuialā? Asta pe lângă faptul că gurile rele povestesc că personalul de curățenie din spitale mai diluează și el dezinfectantul, ca să țină mai mult.
Va să zică, niciun doctor nu a avut nicio străfulgerare. Și, desigur, niciun ministru al Sănåtății! Nu cumva suntem luați de fraieri? Nu cumva erau mai mulți cei care scoteau găleți cu bani din aceste furăciuni? Întrebăm, nu dăm cu parul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s