PICĂTURA DE OTRAVĂ: O jurnalistă a șters pe jos cu Traian Băsescu


În sfârșit, am trăit să o vedem și pe asta! Jurnalista Simona Gheorghe a reușit, aseară, într-o emisiune în direct la România TV, să-l înfrunte cu succes pe Traian Băsescu. Și chiar să-l pună la punct. Lucru cu care fostul președinte al României nu prea e obișnuit.

Dar, încet-încet, Traian Băsescu va trebui să se deprindă atât cu ideea că nu e buricul pământului, cât și cu faptul că e urmărit penal.
Simona Gheorghe a prezentat în emisiune elemente din dosarul procurorilor în care Băsescu e acuzat de tot felul de mârșăvii. În anii 2000-2002, pe vremea când era primar al Bucureștiului, a cumpărat, împreună cu soția sa, un teren în cartierul Aviatorilor la un preț de trei ori mai mic decât prețul pieții. După care, în scurt timp, l-a vândut afaceristului Costel Cășuneanu, printr-un intermediar, la un preț de patru ori mai mare decât cel cu care l-a cumpărat. Iar cu banii rezultați a cumpărat o vilă, pe care ulterior a donat-o fiicei sale mai mari, Ioana Băsescu. Doar că banii pe care-i deținea în conturi, în acea vreme, nu-i permiteau să cumpere o vilă de lux. Cum e și normal într-o familie, achiziționarea vilei s-a făcut pe numele Traian și Maria Băsescu.
În aceste condiții, Simona Gheorghe și-a permis să remarce că Maria Băsescu, soția fostului șef al statului, va fi chemată la Parchet pentru a da declarații. Că doar nu a semnat actele fără să știe despre ce e vorba. Băsescu, pus pe scandal, a intervenit la telefon. A acuzat-o de minciună și a insinuat că ar fi ofițer acoperit, pentru că are acces la documente nepublicate. Simona Gheorghe a ascultat cu calm și i-a dat o replică năucitoare: dumneavoastră vorbiți, care ați pus candidat la Primăria Capitalei un fost ofițer acoperit? Să vă fie rușine! După care i-a închis telefonul.
S-a spart gheața! Deci, se poate! Până când au de gând acești politicieni nenorociți (căci nu numai de Traian Băsescu e vorba) să calce în picioare presa și să jignească jurnaliștii? Până când își închipuie ei că trebuie să-i ascultăm cu gura căscată și să facem plecăciuni în fața platitudinilor pe care le spun?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s