PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nu uitați că doar ziua de azi ne aparține!


Potrivit rezultatelor recensământului din 20 octombrie 2011, 86,5 la sută dintre români sunt ortodocși. Ei bine, surprinzător, poate, pentru unii ortodocși, chiar și astăzi, în Duminica Floriilor, suntem în post. Ceea ce înseamnă că trebuie să mergem la Sfânta Liturghie, să mâncăm puțin și bucate de post, să facem acte de milostenie și să avem un comportament cumpătat.

Vedeți dumneavoastră, postul nu este totuna cu regimul alimentar. Dacă vrei să slăbești, poți să urmezi o dietă săracă în calorii oricând îți recomandă medicul.
Uităm adesea că degeaba mâncăm de post dacă nu iertăm din suflet, dacă nu ne abținem de la fapte și gânduri rele, dacă nu dăruim fără a ne gândi la vreo recompensă.
Problema noastră, a românilor, este (așa cum bine spunea Părintele Justin) că vrem să fim cu un picior în Rai, dar și cu unul bine înfipt în pământ. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Să nu-l mâniem pe Dumnezeu, dar să ne și distrăm puțin.
Ei, și dacă o facem de oaie, nu-i nimic, ne spovedim și se rezolvă. Duhovnicul ne dă un canon și Dumnezeu ne iartă.
Problema e că nu vom ști niciodată cât timp mai avem la dispoziție. Putem trăi oricum, cu speranța că ne vom spovedi și ne vom schimba de mâine. Doar că nimeni nu știe cui îi este dată ziua de mâine. N-ar fi mai bine să începem de astăzi, respectând, pur și simplu, ceea ce am primit prin botez, adică acest tezaur al învățăturii creștine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s